Terör Sarmalında Türkiye" - Son Dakika
Yerel

Terör Sarmalında Türkiye"

AYDIN (AA) – Emekli albay Erdal Sarızeybek, terörün hem insan hayatına hem de ekonomiye darbe vurduğunu söyledi.

03.10.2015 20:20

AYDIN (AA) – Emekli albay Erdal Sarızeybek, terörün hem insan hayatına hem de ekonomiye darbe vurduğunu söyledi.

Erdal Sarızeybek, Türk Ocakları Derneği Nazilli Şubesi tarafından Nazilli Belediye Tiyatro Salonu'nda düzenlenen "Terör Sarmalında Türkiye" konulu panele konuşmacı olarak katıldı.

Türkiye'de terörün bugüne kadar 300 milyar dolardan fazla ekonomik zarara yol açtığını ifade eden Sarızeybek,  30 yıldır süren terör olayları nedeniyle 11 bin güvenlik görevlisinin şehit olduğunu, 10 bin sivil insanın da hayatını kaybettiğini söyledi.

Normal şartlarda ve normal bir ülkede uzun süreli askeri mücadele ile terör olaylarının bitmesi gerektiğini vurgulayan Erdal Sarızeybek, şöyle konuştu:

"Türkiye'de ne hikmetse bitmiyor ve 30 yıldır devam ediyor. Neden? Çünkü çözümün tarafları yanlış. Çanakkale'de, Kurtuluş Savaşı'nda can veren şehitlerimiz bize 'vatana, bayrağa, cumhuriyete sahip çıkın ve onları aynı şekilde çocuklarınıza emanet edin' diye vasiyette bulundu. Eğer bunu yapamazsak biz insan değiliz. Bakın bu milletle yıllardır uğraşıyorlar. Yine de kimse bir şey yapamıyor bize. Niye? Çünkü biz her yerdeyiz, biz çok kalabalığız. Türk milleti sadece bir çıkış yolu aramaktadır. Bizlere öncülük yapılmazsa, bu vatandan vaz mı geçeceğiz? Asla."

Konferansın bitiminde Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık Erdal Sarızeybek'e bir plaket ve çiçek takdim etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Terör Sarmalında Türkiye' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement