Teröre Karşı İşbirliği Çağrısı - Son Dakika
Politika

Teröre Karşı İşbirliği Çağrısı

Teröre Karşı İşbirliği Çağrısı

TÜRK- İŞ Genel Başkanı Mustafa Kumlu, teröre karşı acilen daha etkin önlemlerin alınması gerektiğini belirtti.

26.06.2010 16:37

'İktidar ve muhalefet ortak eylem planında buluşmalı'

Tahsin ÜLKER/ ADANA, (DHA)

TÜRK- İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu, teröre karşı acilen daha etkin önlemlerin alınması gerektiğini belirterek, "Bunun sağlanmasında en büyük görev TBMM'ye düşmektedir. İktidar ve muhalefet, TBMM çatısı altında teröre karşı ortak bir eylem planında buluşmalı ve hayata geçirmelidir" dedi.

Türkiye Enerji, Su ve Gaz İşçileri Sendikası (TES-İŞ) Adana Şubesi'nin olağan genel kurulunda konuşan Mustafa Kumlu, Türkiye'nin gerçek gündeminin işsizlik ve yoksulluk olduğunu söyledi. Hükümetin, işsizliğe çözüm bulmak ve iş olanaklarının arttırılması için bir 'Ulusal İstihdam Stratejisi' oluşturma hazırlığı içinde olduğunu anımsatan Kumlu, bunun sevindirici gelişme olduğunu, ancak, bazı konularda endişe duyduklarını belirtti. Mustafa Kumlu, konuyla ilgili şunları söyledi:

"Hükümetin bu konuda yaptığı çalışmalar, geçtiğimiz günlerde Devlet Bakanı Ali Babacan'ın başkanlığındaki bir toplantı ile anlatıldı. Ama heyecanla gittiğimiz toplantıdan hayal kırıklığı ile ayrıldık. Çünkü hükümetin stratejiye ilişkin bizlere aktardığı sunumda, işsizlik meselesinin çözümünün yine işçi haklarından yapılacak kısıtlamalarda görüldüğü ortaya çıktı. Güvenceli esneklik, kıdem tazminatı, esnek çalışma modelleri, geçici iş ilişkisi gibi konular çalışma hayatının gündeminde. İşçi konfederasyonlarının yüksek duyarlılık içinde bulundukları ve esnek olmadıkları bu konuların, 'Ulusal İstihdam Stratejisi' çalışmalarının temelini oluşturması bizim açımızdan endişe vericidir."

'Ulusal İstihdam Stratejisi'nin temelinin işveren yükünün azalmasına dayandırılmasının, yükün yine devlet ve çalışanlar üzerinde kalmasını beraberinde getireceğini kaydeden Kumlu, devletin gelirlerinin büyük bir kısmının çalışanların ödediği vergilerden oluştuğu göz önünde alındığında, faturanın yine çalışanlara çıkarılacağının görüleceğini söyledi. Mustafa Kumlu, "Türk-İş'in kıdem tazminatı başta olmak üzere, ne esnek çalışma modellerine, ne özel istihdam bürolarına, ne de bölgesel asgari ücret uygulamasına onay vermesi mümkün değildir. Hükümete tavsiyemiz, 'Ulusal İstihdam Stratejisi'ni bu başlıklar üzerinde şekillendirmemesi ve farklı kaynaklara yönelmesidir" dedi.

TERÖR İNSANLIK SUÇUDUR

Konuşmasında, son günlerde artan terör saldırılarına da değinen Türk- İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu, terörün insanlık suçu olduğunu, hoş görülemeyeceğini ve affedilemeyeceğini vurguladı. Terör örgütünün bir yandan toplumda korku, endişe, ümitsizlik, çaresizlik ve kaos yaratarak hedefine varmak istediğini, diğer yandan işlediği insanlık suçuna bölge insanını dahil edebilmek için her yolu denediğini anlatan Kumlu, "Bu sorunun birçok boyutu olduğu kesindir. Bunlar arasında ekonomik ve toplumsal geri kalmışlık, bölgesel eşitsizlikler gibi hususlar vardır. Türkiye'de terörle mücadele ederken bu sorunlarla da mücadele etmeyi ulusal bir strateji haline getirmeli, bölge insanının aş, iş, eğitim, sağlık sorunlarını çözmek için her türlü adım atılmalıdır. Bölge insanının yaşadığı ekonomik ve sosyal sorunlar da, terör örgütünün kullandığı şiddet biçimlerini asla haklı kılmaz. Bütün bunların yanı sıra Türkiye, terörün sadece bir iç mesele olmadığını, kirli hesaplarla uluslararası politikaların aracı haline getirildiğini görmek durumundadır" diye konuştu.

Teröre karşı iktidar ve muhalefet partilerine iş birliği çağrısı yapan Kumlu, şunları kaydetti:

"Terör karşısındaki tavır, başta iktidar olmak üzere bütün siyasetçileri ortak bir zeminde bir araya getirmelidir. Siyasi partilerimizin ülkemizdeki terör temelinde ayrışmasının ve birbirlerine ağır suçlamalar yöneltmesinin terörün bertaraf edilmesine negatif etkisi bulunmaktadır. Teröre karşı daha etkin önlemlerin alınması nasıl acilse, Türkiye'nin terör karşısındaki tavrını ortaklaştırabilmesi de o kadar acildir. Bunun sağlanmasında en büyük görev kuşkusuz TBMM'ye düşmektedir. İktidar ve muhalefet, TBMM çatısı altında teröre karşı ortak bir eylem planında buluşmalı ve hayatı geçirmelidir."

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Teröre Karşı İşbirliği Çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement