Terörle Mücadele Bitmez - Son Dakika
Politika

Terörle Mücadele Bitmez

Terörle Mücadele Bitmez

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, kilise, havra ve camiyi bir bütün, bir inanç zenginliği içerisine koyan anlayıştan gelindiğini belirti.

16.03.2013 16:35  Güncelleme: 17:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, kilise, havra ve camiyi bir bütün, bir inanç zenginliği içerisine koyan anlayıştan gelindiğini belirterek, "Aslında bu duygu ve düşünce, bundan sonraki süreçte yaşayacağımız veya yaşadığımız tüm sorunlara çare bulacak bir sorumluluk, bir bakıştır" dedi. İçişleri Bakanı Muammer Güler ise, çözüm sürecini değerlendirirken, "Terörle mücadele hiçbir zaman bitmez. Biz akan kanın durmasını, anaların gözyaşının dinmesini istiyoruz" diye konuştu.

Şahin ile Güler, bir dizi ziyaret ve açılışa katılmak üzere geldikleri Gaziantep Havaalanı'nda muhtarlar tarafından getirilen güvercinler uçurularak karşılandı. İki bakan Şoförler ve Otomobilciler Odası'nı ziyaret ederek, Başkan Ünal Akdoğan'dan esnafın yaşadığı sorunları dinledi. Güler ve Şahin daha sonra Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nce restore edilen Kendirli Gazi Kültür Merkezi'nin açılışına katıldı. Bakan Şahin açılışta, Gaziantep'in geçmişiyle onur ve şeref duyduklarını belirtti. Kentin geçmişinden aldığı kuvvetle köklü bir geleceğe doğru yol aldığını ifade eden Şahin, "Çünkü herhangi bir şehir değil, bu gazi şehir. Çok köklü bir mazisi var" dedi.

KİLİSE, CAMİ, HAVRA ZENGİNLİĞİ

Gazianteplilerin şehre hizmet edenleri unutmadığını ve her zaman vefa gösterdiğini dile getiren Şahin, şöyle devam etti:

"Gaziantep yanabilir bir şehir, geçmişiyle geleceği, modern ve geleneği birleştiren, insanla şehri bütünleştiren bir şehirdir. Baktığınız zaman bizim geçmişimiz bu. Kiliseyi, havrayı ve camiyi bir bütün, bir inanç zenginliği içerisine koyan anlayıştan geliyoruz. Hangi inançtan olursa olsun, inanç özgürlüğünü sağlayan ataların, ecdadın torunlarıyız. Aslında bu duygu ve düşünce bundan sonraki süreçte yaşayacağımız veya yaşadığımız tüm sorunlara çare bulacak bir sorumluluk, bir bakıştır."

Bakan Şahin, Gaziantep ve Türkiye'nin şanlı şerefli tarihi, verilen canları, verilen kanları ve 'şüheda fışkıracak toprağı sıksan şüheda' denen bu toprağı vatan yapan geçmişin gençlere sürekli anlatılması gerektiğini ifade ettiği konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bu işe, 'Yani ne olmuş?' diye bakabilirsiniz. Ama, işin derinlemesine baktığınız zaman gençlerimize bu geçmişi anlatıp, bu geleceğe dair duyguları güçlü tutmamız gerekiyor. İşte biz insan odaklı bir yerel yönetim anlayışla yolumuza devam ediyoruz. Yerel yönetimlerimiz, geçmişine sahip çıkıyor, geçmişten aldığı güçle de geleceği planlıyorlar. Güçlü bir ekibiz, güçlü bir takımız ve bütün gücümüzü de milletimizden, hemşerilerimizden alıyoruz. Bu güç yanımızda olduğu sürece çözemeyeceğimiz hiçbir sorun olmadığını, ulaşamayacağımız hiçbir hedef olmadığını biliyoruz."

İçişleri Bakanı Muammer Güler ise konuşmasında, Kendirli Gazi Kültür Merkezi'nde Antep Savunması'nın izlerinin bulunduğunu, Gaziantep'in sadece bir sanayi kenti değil, kültür ve inanç turizminin de önemli izlerinin bulunduğunun belirterek şunları söyledi:

"Gaziantep hem Doğu'ya hem Güneydoğu'ya öncülük edecek, Türkiye'ye ve bölgesine öncülük yapacak bir kentimiz. Dönemimizde başlatılan kültür hizmetleri bugün önemli bir noktaya geldi. Antep Savunması'nı bilmeyenlere tekrar tekrar öğretmek lazım. Bunu Ankara'da Anıtkabir'de, yurt dışında başka yerlerde yapan yerler var. Gaziantep'te 1935'te Şehitler Abidesi açıldı. Bu açılışta çekilen film herkese izletilmelidir."

TERÖRLE MÜCADELE BİTMEZ

İki bakan daha sonra Ticaret Odası'nda düzenlenen şehit yakınları ve gazilere Devlet Övünç Onur Madalyası Beraatı Töreni'ne katıldı. Törende konuşan Şahin ve Güler, şehit yakınları ve gazilerin her zaman devletin kanatları altında olacağını belirtti. Duygusal anların yaşandığı törende özellikle Bakan Şahin'in sesinin titremesi ve gözlüğünün altında biriken gözyaşlarını saklamaya çalışması dikkat çekti. Tören çıkışında gazetecilerin İmralı'ya gidecek üçüncü heyette kimlerin olacağı sorusuna, "Onu Adalet Bakanı'na sorun" diye yanıtlayan İçişleri Bakanı Muammer Güler şunları söyledi:

"Süreci adım adım takip diyoruz. Bütün bu görüşmeler belli bir prosedür içinde yürüyecek. Önemli olan ulaşılacak yeri gözetmektir. Bu süreçte herkes her şeyi sorumluluk içinde elini taşın altına koyarak, eylemleriyle, söylemleriyle katkı sağlayarak yapmalıdır. Önemli olan Türkiye'nin geleceğini milli birlik ve beraberlik kardeşlik projesiyle ülkenin barış ve huzur ortamının sağlamaktır. Cumhuriyet hükümeti bu anlamda önemli bir şey yürütmektedir. Terörle mücadele hiçbir zaman bitmez. Devletin güvenlik birimlerinin terörle mücadeleye ara vermesi söz konunu değil. Ama biz akan kanın durmasını, anaların gözyaşının dinmesini istiyoruz. Çalışmalarımız bu ihtimalde devam ediyor." - Gaziantep

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Terörle Mücadele Bitmez - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement