Tersine Göç İçin Köylerini Güzelleştiriyorlar - Son Dakika
Güncel

Tersine Göç İçin Köylerini Güzelleştiriyorlar

Tersine Göç İçin Köylerini Güzelleştiriyorlar

Afyonkarahisar'ın Sandıklı İlçesi'nde nüfusu giderek azalan Alacami Köyü sakinleri, tersine göçü sağlamak amacıyla köydeki evleri güzelleştirmeye başladı.

24.11.2015 17:08  Güncelleme: 10:10

Sandıklı'ya bağlı 50 haneli Alacami Köyü'nün nüfusu son dönemde şehre göç edenler nedeniyle 213'e kadar düştü. Daha önce 1000'in üzerinde olan nüfusu artırıp, özellikle emekli olanların tekrar köye yerleşmesi için çalışma başlatan köy halkı, ilk iş olarak evlerin dış cephelerini boyamaya koyuldu. Daha sonra aralarında para toplayan köylüler, ressam Akın Pulat ile anlaştı.

Köye gelen Pulat, evlerin duvarlarına çeşitli manzara resimleri yaptı. Köylüler, tersine göçü sağlamak amacıyla farklı düzenlemeler yapacaklarını da söyledi.



Köy sakinlerinden emekli memur 65 yaşındaki Ömer Güney, köylerinden okuyup ayrılan çok sayıda memur, mühendis ve hukukçu olduğunu belirterek, şöyle dedi:

KÖY NÜFUSU 200'E DÜŞTÜ

"Bu nedenle köyümüz göç verdi. Eskiden köyün nüfusu 1000'e yakınken 200'e kadar indi. Köylülerimiz İstanbul, Ankara, Bursa, İzmir, Denizli ve Sandıklı başta olmak üzere birçok kente dağıldı. Biz de köyümüzün nüfusunu geri kazanmak, emeklilerimizi köyümüze çekmek için evlerin duvarlarına resim yaptırıyoruz. İşte atalarımızın memleketi olan Bosna Hersek'in Mostar Köprüsü, İstanbul Çengelköy'den günbatımı, Kız Kulesi gibi yerlerin resimlerini yaptırarak köyümüzün yaşanabilir, cazip bir yer hale gelmesini amaçladık. Köyümüz emeklilerine sesleniyorum; emekliler köyümüz güzelleşiyor. Sizleri köyümüze davet ediyoruz. Geriye çağırıyoruz."

ÇENGELKÖY GÜN BATIMI, MOSTAR KÖPRÜSÜ, KIZ KULESİ...

Ressam Akın Pulat ise "Köyün ileri gelenleri bize köydeki evlerin duvarlarına resim yapmamızı istedi. Biz de bu işi yapıyoruz. Mostar Köprüsü'nü yaptık. İstanbul Çenkelköy günbatımı yaptık. Kız Kulesi yapacağız. 1 haftadır çalışmalarımız sürüyor. Birkaç güne işimiz tamamlanacak" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tersine Göç İçin Köylerini Güzelleştiriyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement