Tesadüfen Bulunan Lezzet Marka Olma Yolunda - Son Dakika
Güncel

Tesadüfen Bulunan Lezzet Marka Olma Yolunda

Tesadüfen Bulunan Lezzet Marka Olma Yolunda

Edirne'de et döner, kaşar peyniri ve tereyağı kullanılarak hazırlanan ve "Muhtar pidesi" adı verilen pide, tava ciğer ve köfteden sonra en çok tercih edilen lezzet haline geldi İşletmeci Ertene: "Pide için 7 ay önce patent müracaatında bulunduk. Tava ciğerimiz ve köftemizden sonra Edirne'de muhtar pidemiz de var"

06.09.2013 12:25

GÖKHAN BALCI - Edirne'de et döner, kaşar peyniri  ve tereyağı kullanılarak hazırlanan ve "Muhtar pidesi" adı verilen pide, serhat şehrinin tava ciğer ve köfteden sonra en çok tercih edilen meşhur lezzeti haline geldi.

Restoran işletmecisi Ahmet Hasan Ertene, AA muhabirine yaptığı açıklamada, muhtar pidesinin tesadüfen keşfedilen bir yemek olduğunu söyledi.

Ustalarından bir gün ince kesilmiş et döner, kaşar ve tereyağı kullanarak bir pide hazırlamasını istediğini belirten Ertene, hazırlanan pidenin çok lezzetli olduğunu ifade etti.

Pideyi restoranda yemeye başladıklarını aktaran Ertene, "Biz pideyi yerken köylü bir amcamız  yanımıza geldi ve ne yediğimizi sordu. Amcanın başındaki şapkadan esinlenerek pidenin isminin "Muhtar pidesi" olduğunu söyledim. Bu pidenin adı o gün Muhtar pidesi olarak kaldı" dedi.

Ertene, pidenin lezzetini artırmak için 7-8 yıldır çeşitli denemeler yaptıklarını, malzemenin en iyisini kullanmaya gayret gösterdiklerini vurguladı.

Pideyi tüm Türkiye'ye tanıtmak istediklerini ifade eden Ertene, "Pide için 7 ay önce patent müracaatında bulunduk. Tava ciğerimiz ve köftemizden sonra Edirne'de muhtar pidemiz de var" diye konuştu.

Ertene'nin tarifiyle muhtar pidesini hazırlayan usta İsmail Işık da günde 150-200 pide sattıklarını, yurt içi ve yurt dışından gelen müşterilerin hepsine muhtar pidesini tavsiye ettiklerini ifade etti.

Hazırlanışı

Muhtar pidesinin yapımında et döner, kaşar peyniri, yumurta, susam ve tereyağı kullanılıyor.

Pide şekline getirilen mayalanmış hamur, içine et döner ve rendelenmiş kaşar koyulduktan sonra üstüne susam sürülerek odun ateşinde pişiriliyor.

Fırından çıktıktan sonra üstüne tereyağı sürülen pide, pizza şeklinde dilimlenip garnitürle servis ediliyor. - Edirne

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tesadüfen Bulunan Lezzet Marka Olma Yolunda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement