TESK Genel Başkanı Palandöken Açıklaması - Son Dakika
Ekonomi

TESK Genel Başkanı Palandöken Açıklaması

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, 2 milyonu aşkın Bağ-Kurlunun 24 milyar lira civarında borcu bulunduğunu belirterek, "1 milyon 61 bin iştirakçi, prim ve sosyal güvenlik destek prim borçlarını yapılandırmak için müracaatta bulundu.

28.02.2015 11:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, 2 milyonu aşkın Bağ-Kurlunun 24 milyar lira civarında borcu bulunduğunu belirterek, "1 milyon 61 bin iştirakçi, prim ve sosyal güvenlik destek prim borçlarını yapılandırmak için müracaatta bulundu. Yapılandırma talebinde bulunan Bağ-Kur sigortalılarının 13,6 milyar lira tutarında prim borcunun yaklaşık 12 milyar lirası yeniden yapılandırıldı" ifadelerini kullandı.

Palandöken yazılı açıklamasında, prim borçlarını yapılandırmayan 1 milyon 305 bin kişinin yasa gereği sağlık hizmetinden yararlanamayacak olmasının, Bağ-Kurluyu ve ailesini zor durumda bırakacağını kaydetti.

Yapılandırılan 12 milyar liranın, 2 milyar lirasının tahsil edildiğini ifade eden Palandöken, "Ayrıca, daha önceden Bağ-Kur sigortalılıkları durdurulanlardan 234 bin kişi, durdurulan sürelerini borçlandılar ve 4 milyar lira yapılandırma borcunun 1,6 milyar lirasını ödeyerek tekrar sosyal güvenlik şemsiyesi altına girdiler" değerlendirmesinde bulundu.

Komisyonunda kabul edilen tasarının TBMM'de yasalaştığında prim borçlarını yapılandırmayan 1 milyon 305 bin Bağ-Kurlu'nun 12 aydan fazla borcu olanların primlerinin dondurulacağını ifade eden Palandöken, şunları kaydetti:

"Böylece derhal sağlık yardımlarından yararlanması sağlanacak. İki aylık prim borçları olunca sağlık hizmetlerinden yararlanamayan 1 milyon 305 Bağ-Kurluya sağlık hizmeti verilerek çok önemli bir eksiklik giderilecek. Eğer vatandaşlarımız tekrar primlerimi ödemek istiyorum dendiğinde, kaldıkları yerden bu süreyi ihya edebilecek. 2 milyonu aşkın Bağ-Kurlunun 24 milyar lira civarında borcu bulunuyor. 1 milyon 61 bin iştirakçi, prim ve sosyal güvenlik destek prim borçlarını yapılandırmak için müracaatta bulundu. Yapılandırma talebinde bulunan Bağ-Kur sigortalılarının 13,6 milyar lira tutarında prim borcunun yaklaşık 12 milyar lirası yeniden yapılandırıldı."

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi TESK Genel Başkanı Palandöken Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement