TESK Genel Başkanı Palandöken Açıklaması - Son Dakika
Ekonomi

TESK Genel Başkanı Palandöken Açıklaması

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, 60 günden fazla sağlık sigortası primi borcu olan esnaf ve sanatkarların 31 Aralık'a kadar sağlık hizmetlerinden yararlanmasına yönelik kararının esnaf tarafından memnuniyetle karşılandığını bildirdi.

03.10.2015 09:43

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, 60 günden fazla sağlık sigortası primi borcu olan esnaf ve sanatkarların 31 Aralık'a kadar sağlık hizmetlerinden yararlanmasına yönelik kararının esnaf tarafından memnuniyetle karşılandığını bildirdi.

Palandöken, yazılı açıklamasında, Bakanlar Kurulunun, 60 günden fazla sağlık sigortası primi borcu olan esnaf ve sanatkarların 31 Aralık'a kadar sağlık hizmetlerinden yararlanabileceğine yönelik kararını değerlendirdi.

Bu kapsamda esnaf ve sanatkarların Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşları ile üniversite hastanelerinde sunulan sağlık hizmetlerinden yararlanabileceklerini ifade eden Palandöken, kararın esnaf tarafından memnuniyetle karşılandığını kaydetti.

Palandöken, yaşam hakkının anayasal bir hak olmasından dolayı sağlık hizmetlerinden yararlanabilmenin süresiz olarak prim borcuna bağlı olmaktan çıkarılmasını istedi.

Prim borçlusu Bağ-Kur'luların almadığı sağlık hizmeti ve ilaç için faizli olarak sonradan primlerini ödediklerini belirten Palandöken, şunları kaydetti:

"Bakanlar Kurulu kararı ile 60 günden fazla sağlık sigortası primi borcu olan esnaf ve sanatkarların 31 Aralık'a kadar sağlık hizmetlerinden yararlanması sağlanmıştır. Karar esnafımız tarafından memnuniyetle karşılanmıştır. Esnafın sigorta primlerini düzenli şekilde ödeyemediği bilinen bir durum. Devlete karşı yükümlülüklerini yerine getirmek için her zaman elinden geleni yapan esnafımız prim ödemelerini yapmak için de uğraşıyor. Ülkemizde ekonomik dalgalanmalardan ne yazık ki en çok esnaf etkileniyor. Sağlık hizmetinden yararlanmanın prim borcundan bağımsız düşünülmesi gerekir."

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi TESK Genel Başkanı Palandöken Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement