TESK Genel Başkanı Palandöken Açıklaması - Son Dakika
Ekonomi

TESK Genel Başkanı Palandöken Açıklaması

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, üretimin artırılması için esnaf ve sanatkara teşvik verilmesi gerektiğini belirtti.

14.06.2016 14:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, üretimin artırılması için esnaf ve sanatkara teşvik verilmesi gerektiğini belirtti.

Palandöken, yazılı açıklamasında, esnaf ve sanatkarın sayısının artırılması için teşvik programlarının açıklanması gerektiğine işaret etti.

Küçük işletmelerin büyüklerin fidanlığı olduğunu aktaran Palandöken, "Esnafın yatırım yapması, tezgahını büyütebilmesi için krediye rahat ulaşması gerekir, sicil affı çıkarılmalıdır. Yatırım yapıldıktan sonra işletmede çalışacak ve devamlılığını sağlayacak çıraklık ve kalfalık destekleri hayata geçirilmelidir" değerlendirmesinde bulundu.

Esnaf ve sanatkarın geçimini sağlamakta zorlandığını vurgulayan Palandöken, Türkiye'de 2 milyondan fazla esnafın ve sanatkarın kendi yağıyla kavrularak devletine yük olmadan evinin geçimini sağlamaya çalıştığını, fakat vergisi, primi, faturası derken elinde avucunda bir şey kalmadığını ifade etti.

Palandöken, basit usulde vergilendirilen 750 bin esnaf için sağlanan gelir vergisi muafiyetinin, diğer esnaf ve sanatkarlar için de yaygınlaştırılmasını gerektiğini belirtti.

Şoför esnafına araçlarının yenilemesi için verilecek desteği beklediklerini ifade eden Palandöken, şunları kaydetti:

"Taşımacı ve şoför esnafımız eskiyen, yedek parça maliyetleri artan, çevreye zarar veren araçlarını yenilemesi için hükümetimizin karar almasını bekliyor. Ticari taksi, hatlı minibüs, servis aracı ve özel halk otobüsünün ÖTV'siz değiştirilmesiyle otomotiv sektörü de canlanacaktır. Üretim artışı, istihdam artışı devletimizin gelirlerini artıracak, bir zararı olmayacaktır."

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi TESK Genel Başkanı Palandöken Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement