Tespam Başkanı Akyener Açıklaması - Son Dakika
Ekonomi

Tespam Başkanı Akyener Açıklaması

Türkiye Enerji Stratejileri ve Politikaları Araştırma Merkezi (TESPAM) Başkanı Oğuzhan Akyener, "Doğalgazdan elektrik üretimini sıfırlamak devlet politikası haline gelmeli. Bu anlamda yenilenebilir ve nükleer enerjinin önemi daha da artıyor" dedi.

24.12.2015 16:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Enerji Stratejileri ve Politikaları Araştırma Merkezi (TESPAM) Başkanı Oğuzhan Akyener, "Doğalgazdan elektrik üretimini sıfırlamak devlet politikası haline gelmeli. Bu anlamda yenilenebilir ve nükleer enerjinin önemi daha da artıyor" dedi.

Akyener, Türkiye Petrolleri Konferans Salonunda gerçekleştirilen "Rusya Krizinden Sonra Türkiye Gaz Denklemi ve Etkileşimli Enerji Politikaları: 2050 Toplantısı"nda, Türkiye-Rusya ilişkilerinin gerilmesinin ardından Rus gazının kesilip kesilmeyeceği tartışmalarıyla kaynak çeşitliliğinin daha da önem kazandığını dile getirdi.

Rusya'nın doğalgaz şirketi Gazprom'un profesyonel bir şekilde gaz ticareti yaptığını ifade eden Akyener, "Rusya gazı kesemez çünkü gazı keserse ticari yaptırımlar söz konusu olacak. Ayrıca, Rusya'daki ekonomik durumun kötüye gitmesi, petrol fiyatlarının uzun bir süre daha düşük seyretmesi hem de Gazprom ticari itibarını kaybetmemek için gazın kesilmesi mümkün değil" diye konuştu.

Türkiye'de doğalgazın en fazla elektrik üretiminde, sonrasında ise sanayi ve konutlarda kullanıldığını anımsatan Akyener, şöyle devam etti:

"Doğalgazdan elektrik üretimini sıfırlamak devlet politikası haline gelmeli, bu anlamda yenilenebilir ve nükleer enerjinin önemi daha da artıyor. Enerji verimliliği ve nükleer enerji santralleri sayesinde, Türkiye'nin 2050 itibarıyla 103 milyar metreküp olması öngörülen doğalgaz tüketimi 87 milyar metreküpe kadar düşebilir."

Akyener, 'dünya nükleerden vazgeçiyor' şeklinde söylemlerde bulunulsa da uluslararası enerji ajanslarının raporlarında nükleer enerjinin 2040'lı yıllarda kullanımı en çok artan enerji kaynaklarının başında geldiğini belirtti. Akyener, yenilenebilir enerji yatırımlarının her geçen gün daha da arttırılmasının Türkiye'nin enerji güvenliğine büyük katkı sağlayacağını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Tespam Başkanı Akyener Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement