Tetsiad, Ur-Ge Çalışmalarıyla Ev Tekstili İhracatını Artıracak - Son Dakika
Ekonomi

Tetsiad, Ur-Ge Çalışmalarıyla Ev Tekstili İhracatını Artıracak

Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TETSİAD), Türk firmalarının ABD, Kanada, Japonya ve Güney Kore gibi ülkelere yaptıkları ihracatı artırmak amacıyla, sektörde ileri gelen 17 firmanın katılımıyla Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi (Ur-Ge) Grubu oluşturdu.

26.03.2015 15:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TETSİAD), Türk firmalarının ABD, Kanada, Japonya ve Güney Kore gibi ülkelere yaptıkları ihracatı artırmak amacıyla, sektörde ileri gelen 17 firmanın katılımıyla Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi (Ur-Ge) Grubu oluşturdu.

TETSİAD'dan yapılan açıklamaya göre, Türk ev tekstili şirketlerinin uluslararası pazarlarda rekabet gücünü artırmak için Ur-Ge alanında çeşitli çalışmalar yürüten ve hedefler belirleyen dernek, şirketlerin ihracat rotasını geliştirmeyi ve ev tekstili ürünlerinin ihracatını artırmayı hedefliyor.

Ev tekstili sektörünün önde gelen 17 firmasının katılımı ve TETSİAD'ın öncülüğünde oluşturulan Ur-Ge Grubu, yeni pazar hedeflerini içeren çeşitli ortaklaşa çalışmalar gerçekleştirerek, şirketlerin özellikle ABD, Kanada, Japonya ve Güney Kore'deki pazar payının artırılması için faaliyet gösterecek.

TETSİAD verilerine göre 2014 yılında bir önceki yıla göre Türkiye'nin ABD'ye olan ev tekstili ihracatı yüzde 10 arttı. ABD'ye gerçekleştirilen ev tekstili ihracatı toplamda 270 milyon dolar seviyesine ulaştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Tetsiad, Ur-Ge Çalışmalarıyla Ev Tekstili İhracatını Artıracak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement