Tgc: Çetin Altan'ın Ailesine ve Basın Topluluğumuza Başsağlığı Diliyoruz - Son Dakika
Güncel

Tgc: Çetin Altan'ın Ailesine ve Basın Topluluğumuza Başsağlığı Diliyoruz

Yazar Çetin Altan'ın ailesine, sevenlerine ve basın topluluğumuza başsağlığı diliyoruz" dedi.

22.10.2015 15:36

Yazar Çetin Altan'ın ailesine, sevenlerine ve basın topluluğumuza başsağlığı diliyoruz" dedi.

BASINIMIZIN EN DUYARLI KALEMLERİNDENDİ

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto, üzüntüsünü şu sözlerle dile getirdi:

"Basınımızın en duyarlı kalemlerinden, çok iyi bir gazeteci ve yazardı. Okurun ufkunu açan, köşe yazıları ve kitapları ölümünden sonra da meslektaşlarına ışık tutmaya devam edecek. Basın topluluğumuzun başı sağ olsun."

Çetin Altan'ın cenazesi yarın öğle namazının ardından Teşvikiye Camisi'nden alınarak Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

ÇETİN ALTAN KİMDİR?

22 Haziran 1927'de İstanbul'da doğdu. Galatasaray Lisesi'nin ardından Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Mesleğe 1946 yılında Ulus Gazetesi'nde başladı. Daha sonra Tan, Yeni Gazete ve Milliyet'te fıkra yazarlığı yaptı. 1965-1971 yılları arasında sürekli olarak Akşam Gazetesi'nde fıkralar yazdı. 1965'te Türkiye İşçi Partisi listesinden bağımsız İstanbul milletvekili seçildi.

Edebiyata 1943-1945 yıllarında İstanbul ve Yeni Adam dergilerinde yayınlanan şiirleri ile başladı. Özel tiyatroların yanı sıra Şehir ve Devlet Tiyatrolarında da sahnelenen oyunlar ve 1972 yılından başlayarak romanlar yazdı. İlk romanı olan Büyük Gözaltı ile 1973'te Orhan Kemal Roman Ödülü'nü kazandı. 1978'de Bir Yumak İnsan kitabıyla da Türk Dil Kurumu deneme ödülünü aldı.

Çemberler, Mor Defter, Suçlular, Dilekçe, Tahtaravalli, Beybaba, Yedinci Köpek, Islıkçı, Telefon Kimin İçin Çalıyor isimli tiyatro eserlerinden başka Bir Avuç Gökyüzü, Viski ve Küçük Bahçe isimli romanları yayınlandı. Çeşitli gazete ve dergilerdeki köşe yazıları, inceleme, röportaj, anı, gezi yazılarının bir kısmını da kitaplarında topladı. 1973'ten sonra yeniden günlük fıkra yazarlığına başladı. Yeni Ortam ve Politika gazetelerinin ardından Milliyet ve Güneş gazetelerinde yazdı. Yazıları hastalanana kadar Milliyet Gazetesi'ndeki Şeytanın Gör Dediği köşesinde yayınlandı. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tgc: Çetin Altan'ın Ailesine ve Basın Topluluğumuza Başsağlığı Diliyoruz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement