Tgc Öldürülen Gazetecileri Anıyor - Son Dakika
Güncel

Tgc Öldürülen Gazetecileri Anıyor

Türkiye'nin ilk basın şehidi Hasan Fehmi'den bu yana aralarında Uğur Mumcu, Abdi İpekçi, Çetin Emeç, Ahmet Taner Kışlalı, Hırant Dink, Metin Göktepe'nin de olduğu 64 gazeteci öldürüldü.

03.04.2015 14:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin ilk basın şehidi Hasan Fehmi'den bu yana aralarında Uğur Mumcu, Abdi İpekçi, Çetin Emeç, Ahmet Taner Kışlalı, Hırant Dink, Metin Göktepe'nin de olduğu 64 gazeteci öldürüldü. TGC Hasan Fehmi'yi 6 Nisan'da Çemberlitaş'taki Sultan 2. Mahmut Türbesi içinde bulunan mezarı başında saat 14.00'de anacak. 7 Nisan'da ise TGC Basın Müzesi'nde Öldürülen Gazeteciler konulu bir panel düzenlenecek.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti 7 Nisan'da düzenleyeceği toplantıyla öldürülen gazetecileri anacak. Serbesti Gazetesi'ndeki yazılarında İtihat ve Terakki yönetimini sert bir dille eleştiren Hasan Fehmi 6 Nisan 1909 günü öldürüldü. Basının ilk şehidi olarak tarihe geçen Hasan Fehmi'nin öldürüldüğü 6 Nisan Günü Öldürülen Gazeteciler Günü olarak kabul ediliyor. Bugüne kadar aralarında Uğur Mumcu, Abdi İpekçi, Çetin Emeç, Ahmet Taner Kışlalı, Hırant Dink, Metin Göktepe'nin de olduğu 64 gazeteci öldürüldü. TGC Basın Müzesi'nde tüm ölen gazetecilerin fotoğraflarının yer aldığı bir de galeri bulunuyor.

HASAN FEHMİ 6 NİSAN'DA MEZARI BAŞINDA ANILACAK

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Hasan Fehmi'yi 6 Nisan'da Çemberlitaş'taki Sultan 2. Mahmut Türbesi içinde bulunan mezarı başında saat 14.00'de anacak.

TGC ÖLDÜRÜLEN GAZETECİLERİ 7 NISAN'DA DÜZENLEYECEĞI PANELLE ANACAK

7 Nisan Salı günü saat 14.30'da TGC Basın Müzesi'nde düzenlenecek Öldürülen Gazeteciler konulu toplantının moderatörlüğünü TGC Başkanı Turgay Olcayto yapacak. Toplantıya Orhan Erinç (Cumhuriyet Gazetesi Vakfı Başkanı), avukat Bahri Belen, TGC Hukuk Danışmanı Gökhan Küçük, Toplumsal Bellek Platformu adına Canan Kaftancıoğlu konuşmacı olarak katılacak. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tgc Öldürülen Gazetecileri Anıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement