Tgs'den Tutuklanan Nöbetçi Gazetecilere Destek Eylemi - Son Dakika
Güncel

Tgs'den Tutuklanan Nöbetçi Gazetecilere Destek Eylemi

Tgs\'den Tutuklanan Nöbetçi Gazetecilere Destek Eylemi

Beyoğlu'nda toplanan TGS üyesi bir grup, bir günlüğüne Özgür Gündem Gazetesi'nin 'Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliğini üstlenen Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, gazeteci-yazar Ahmet Nesin ve gazeteci Erol Önderoğlu'nun tutuklanmasını protesto etti.

21.06.2016 21:42

Beyoğlu'nda toplanan TGS üyesi bir grup, bir günlüğüne Özgür Gündem Gazetesi'nin 'Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliğini üstlenen Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, gazeteci-yazar Ahmet Nesin ve gazeteci Erol Önderoğlu'nun tutuklanmasını protesto etti. Grup, basın açıklamasının ardından olaysız dağıldı.

Haber-Kamera Mehmet AKTARAN İSTANBUL DHA

Galatasaray Meydanı'nda Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS)'nin çağrısıdı üzerine saat 19.30'da toplanan 150 kişi, bir günlüğüne Özgür Gündem Gazetesi'nin 'Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliğini üstlenen Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, gazeteci-yazar Ahmet Nesin ve gazeteci Erol Önderoğlu'nun tutuklanmasını protesto etti.

Ellerinde tutuklanan gazetecilerin fotoğraflar ve dövizler bulunan grup, 'Özgür Basın Susturulamaz şeklinde slogan attı.

Ardından Gazeteci Ahmet Şık tarafından basın açıklaması okundu. Açıklamada, 'Fincancı, Önderoğlu ve Nesin'in bir an önce serbest bırakılmasını bekliyoruz. 7 Haziran seçimlerin ardından tüm toplum baskı ve şiddet araçları ile büyük bir kuşatma altına alındı. Can kayıplarının listesi artık tutulamaz hale geldi. Onbinlerce insan göç yollarına düştü. Hayaller, yaşamlar yarım kaldı. Memleketin içinde bulunduğu durumu anlatan gazeteciler hedef haline getirildi. Cezaevindeki gazetecilerin sayısı 38'e yükseldi. Gazeteciler artık adliyelere, gazete bürolarından daha çok gider oldu. Onlarca gazeteci hakkında soruşturma ve davalar açıldı. denildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tgs'den Tutuklanan Nöbetçi Gazetecilere Destek Eylemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement