Thk'nın "Gökyüzünden Türkiye Manzaraları" Sergisi Tarsus'ta Açıldı - Son Dakika
Güncel

Thk'nın "Gökyüzünden Türkiye Manzaraları" Sergisi Tarsus'ta Açıldı

Thk\'nın "Gökyüzünden Türkiye Manzaraları" Sergisi Tarsus\'ta Açıldı

Türk Hava Kurumu (THK) ekibinin Türkiye'nin 40 ilinde havadan çektiği fotoğraflarının yer aldığı "Gökyüzünden Türkiye Manzaraları" sergisi Tarsus’ta açıldı.

02.04.2014 12:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Hava Kurumu (THK) ekibinin Türkiye'nin 40 ilinde havadan çektiği fotoğraflarının yer aldığı "Gökyüzünden Türkiye Manzaraları" sergisi Tarsus'ta açıldı.

Türkiye'nin çeşitli yerlerinde sergilenen fotoğraf sergisi açılışına Tarsus Kaymakamı Hasan Göç, Milli Eğitim Müdürü Ahmet Sefa Demir, İstemihan Talay Orta Okulu Müdürü Selahaddin Ozanoğlu, Commenius "Natural Wonders in Europe" (Avrupa'daki Doğal Harikalar ile Doğal Parklar ve Doğa Rezervler) projesinde yer alan 10 ülkeden Tarsus'a gelen 24 idareci, öğretmen ve 5 öğrenci ile İstemihan Talay Orta Okulu, İlköğretim okulu idareciler ve öğretmenler katıldı.

Serginin açılışını Tarsus Kaymakamı Hasan Göç, Commenius projesi kapsamında gelen yabancı konuklar ile birlikte yaparken 40 ilde çekilen ve 176 fotoğraf katılımcılar ilgiyle inceledi.

Yamaç Paraşütü Öğretmen Pilotu Türker Türkoğlu, Orhan Özgülbaş, Ferhat Ağırtopçu ve Ali Osman Öcan'ın ekip çalışması planörlü yamaç paraşütü aracılıyla 40 ilde havadan çekilen doğa güzelliklerini yansıtan fotoğraflar oldukça beğenildi. Yabancı konuklara fotoğraflar hakkında bilgi verilirken Avrupalı gönüllü turizm elçileri sergiyi büyük bir hayranlıkla gezdiler.

THK Yamaç Paraşütü Öğretmen Pilotu Türker Türkoğlu tarafından sergi fotoğrafları hakkında bilgi verildi. Türkoğlu, "Şu ana kadar yaklaşık 40 ilde hava çekimleri yapıldı ve diğer illerin çekim projeleri devam etmektedir. Yaptığımız çekimler sergilerimize eklenmektedir. Bu proje yaklaşık olarak 4 yıldır devam eden bir projedir. Çekimlerin yanında gençlerimize ücretsiz sportif havacılık kurslar düzenliyoruz. Fotoğrafları en uygun şartlarda çekmeye çalışıyoruz. Amacımız bu çalışmayı 81 ilin tamamında gerçekleştirmektir" dedi.

Sergi 2 gün boyunca İstemihan Talay Orta Okulu toplantı ve gösteri salonunda 2 gün boyunca sanatseverlerin beğenisine sunuldu. - HATAY

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Thk'nın 'Gökyüzünden Türkiye Manzaraları' Sergisi Tarsus'ta Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement