THY'nin Yeni Kargo Terminalinin Açılışı - Son Dakika
Güncel

THY'nin Yeni Kargo Terminalinin Açılışı

THY Yönetim Kurulu Başkanı Topçu: "İstanbul'dan dünyanın herhangi bir noktasına kargonun ulaşması en kısa zamanda oluyor.

05.02.2015 19:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, " İstanbul'dan dünyanın herhangi bir noktasına kargonun ulaşması en kısa zamanda oluyor. Çünkü direkt uçuşlar var. Bu uçuşlar vasıtasıyla biz müşterilerimizin kargosunu en kısa zamanda gideceği ülkeye taşıma imkanına sahip oluyoruz" dedi.

THY'nin alt markalarından Turkish Cargo'nun Atatürk Havalimanı'ndaki yeni kargo terminalinin açılış törenine, Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, THY Yönetim Kurulu Başkanı Topçu, THY Genel Müdürü Temel Kotil, Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Orhan Birdal ile bazı davetliler katıldı.

Törende konuşan Hamdi Topçu, son 10 yılda THY'nin yolcu trafiğinin 56 milyona çıktığını söyledi.

THY'nin gelirinin ise 1,2 milyar dolardan 11 milyar dolara yükseldiğini dile getiren Topçu, "THY, Türkiye'nin vizyonuna örnek olarak, 2023 planlarını yaparak, yolculuğuna başladı. 55 uçakla başladığımız bu serüvende şu anda 262 uçakla operasyonlarımızı devam ettiriyoruz" diye konuştu.

Havacılık alanında birçok yatırıma imza attıklarını belirten Topçu, geçen yıl Sabiha Gökçen Havalimanı'ndaki bakım tesislerine 550 milyon dolarlık yatırım yaptıklarını kaydetti.

Topçu, son zamanlarda Atatürk Havalimanı'ndaki daralma ve İstanbul'un çok önemli bir merkez olmasından dolayı bazı sıkışıklıklar yaşandığını dile getirerek, "Yaşanan bu sıkışıklığı giderme adına Ulaştırma Bakanlığımız ciddi adımlar atıyor. Şu anda Atatürk Havalimanı'nın geçici de olsa park sahaları yüzde 30'u aşkın bir oranda genişletildi. Çok kısa bir zamanda bunun hizmete gireceğini bekliyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

-  "48 noktaya kargo uçaklarımızla tarifeli sefer yapıyoruz"

THY'nin 2023 hedefleri doğrultusunda yeni uçak siparişlerini de verdiklerini ifade eden Topçu, şöyle devam etti:

"2023 yılındaki hedefimiz, bildiğiniz gibi bunu basınla da paylaşıyoruz, 450 uçağa aşkın bir filoya sahip olmak, 100 milyonu aşkın yolcu taşımak, 3 milyar dolar kargo geliri elde eden bir şirket olmak, 1,5 milyar dolar bakım-onarımdan pay almak.

Biz şu anda dünyada 48 noktaya kargo uçaklarımızla tarifeli sefer yapıyoruz. Aynı zamanda da 262 uçağımızla dünyanın 264 noktasında uçak altı kargo taşıması yapıyoruz. Bu şu anlama geliyor; İstanbul çok önemli bir dağıtım merkezi. İstanbul'dan dünyanın herhangi bir noktasına kargonun ulaşması en kısa zamanda oluyor. Çünkü direkt uçuşlar var. Bu uçuşlar vasıtasıyla biz müşterilerimizin kargosunu en kısa zamanda gideceği ülkeye taşıma imkanına sahip oluyoruz."

Hamdi Topçu, Atatürk Havalimanı'ndaki eski kargo tesislerinin depreme dayanıksız olması ve bölgenin terminal alanına dahil edilmesi nedeniyle yeni bir tesisin yapılmasını zorunlu olduğunu söyledi.

Kargo tesisini yaparken birçok konuya dikkat ettiklerini vurgulayan Topçu, "Birincisi operasyonun çok hızlı yapılması, otoritenin denetiminin en kısa yoldan yapılıp ihracat alanına geçilmesi gibi birçok şeyi dikkate alarak, buraya akıllı bina yapımına koyulduk. Bu binanın yapılması tam 10 ayımızı aldı. Rekor bir seviyede, 71 bin metrekarelik alanda, 67 bin metrekaresi kapalı bir kargo binasını Atatürk Havalimanı'nın hizmetine sunduk" diye konuştu.

THY Genel Müdürü Temel Kotil de Türkiye'deki sivil havacılığın son 12 yılda çok geliştiğini, THY'nin de bu gelişmelerde pay sahibi olduğunu belirtti.

Etiyopya Hava Yolları'ndan sonra Afrika'da en çok noktaya uçan havayolu şirketi olduklarını da dile getiren Kotil, "Avrupalı bir havayolu olan THY, Avrupa'da 'Avrupalı' olarak da en çok noktaya uçuyor. Sayın Bakanım, Ortadoğu'da da biz en çok noktaya uçuyoruz. Asya'da ve Atlantik ötesinde henüz en çok değiliz" dedi.

Temel Kotil, THY'nin uçuş ağının İstanbul'u en çok bağlantı veren şehir haline getirdiğine işaret ederek, "Yeni, üçüncü havalimanımız da hayırlı olsun. Dört gözle bekliyoruz. Orada da benzer kargo tesislerimiz olacak" diye konuştu.

Konuşmalarından ardından Gümrük ve Ticaret Bakanı Canikli ile Maliye Bakanı Şimşek'e üzerinde isimleri yazılı uçak maketi hediye edildi ve yeni kargo tesisinin açılış kurdelesi kesildi.

Yeni kargo tesisi

Toplam 71 bin metrekarelik alanda faaliyete başlayan tesis, kargo operasyon süreçlerini yalınlaştırmak amacıyla tasarlandı. Hizmet kalitesini üst düzeye çıkarmayı amaçlayan firma, 9 uçağının yanı sıra THY filosundaki 253 yolcu uçağının kapasitesini de kullanarak hizmet vermeyi amaçlıyor.

Turkish Cargo, geniş kargo kabul alanı, farklı tip ve büyüklüklerde özel kargo depolama alanları, kombine operasyon alanları, büyük ve düzenli operasyon alanı, yüksek kapasiteli depolama alanları, kapsayıcı ve yüksek kaliteli güvenlik sistemleri bulunan tesisle müşterilerine hizmet verecek. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel THY'nin Yeni Kargo Terminalinin Açılışı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement