Ticaret Odası'nda Silifke'de Coğrafi İşaretler Süreci Paneli - Son Dakika
Yerel

Ticaret Odası'nda Silifke'de Coğrafi İşaretler Süreci Paneli

Ticaret Odası\'nda Silifke\'de Coğrafi İşaretler Süreci Paneli

Silifke Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı tarafından Silifke’de coğrafi işaretler süreci kapsamında Silifke yoğurdu tescillenme süreci ile ilgili panel düzenlendi.

12.04.2014 10:59

Silifke Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı tarafından Silifke'de coğrafi işaretler süreci kapsamında Silifke yoğurdu tescillenme süreci ile ilgili panel düzenlendi.

Ticaret Odası toplantı salonunda yapılan panele panelist olarak katılan Mustafa Kemal Üniversitesinden Prof. Dr. Yahya Kemal Avşar, Dünyada ve Türkiye'de coğrafi işaretler, aynı üniversiteden Yard. Doç. Dr. Kadriye Şahin, coğrafi işaretler ve başvurusu süreci, Türk Paten Enstitüsü Marka Uzman Yardımcısı Emre Güllü, coğrafi işaretler açısından Silifke'nin kültürel potansiyel ve problemleri konularında katılımcıları bilgilendirdi. Panelden önce ise konuşmacılar ilçedeki mandıra diye tabir edilen süt ve süt ürünleri işleyen tesisleri gezdi.

Oda Başkanı Nurettin Kaynar, panelde yaptığı konuşmada, katılımcıları bilgilendiren konuşmacılara teşekkür ettiğini kaydetti.

Amaçlarının 300 yıllık bir geçmişe sahip olan Toroslardaki Yörükler tarafından maya bulunmadığı zamanlarda çayırlar üzerindeki çiğ tanelerinden mayalanan yoğurdun marka değerini tüm dünyaya duyurmak olduğunu ifade eden Kaynar, "Çünkü yoğurt ilk kez Türkler tarafından mayalanmış ve dünya dillerinde Türkçe ismi ile girmiştir. Silifke yoğurdunun Silifke için büyük bir marka değeri vardır. Coğrafi işaret almak için oda olarak çalışmalarımıza başlamış bulunmaktayız. İlçemizin tanıtımını yaparken meşhurluğu ilgili makamlarca da onaylanmış olan Silifke Yoğurdunu her alanda tanıtarak, bu değerli ürünümüzün marka değerini arttırmak istiyoruz. Silifke yoğurdunun coğrafi işareti almakla, yöresel ürünleri taklit ve sahtelerinde karşı koruyarak haksız rekabeti önlemek, katma değer ve istihdam yaratmak üretici gelirlerini arttırmak ve kırsal nüfusu yerinde tutmak, tarımsal üretimin çeşitliliğini teşvik ederek özgün ürünlerin gelişmesini sağlamaktır" dedi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ticaret Odası'nda Silifke'de Coğrafi İşaretler Süreci Paneli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement