Ticari Arabuluculuk İstanbul Model Projesi" - Son Dakika
Güncel

Ticari Arabuluculuk İstanbul Model Projesi"

Adalet Bakanlığı ile İngiltere'nin Ankara Büyükelçiliği iş birliğiyle gerçekleştirilen "Ticari Arabuluculuk İstanbul Model Projesi", kapanış töreniyle tamamlandı.

28.01.2016 23:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adalet Bakanlığı ile İngiltere'nin Ankara Büyükelçiliği iş birliğiyle gerçekleştirilen "Ticari Arabuluculuk İstanbul Model Projesi", kapanış töreniyle tamamlandı.

Kapalıçarşı Sandalbedesten'de düzenlenen törene, Adalet Bakanlığı Arabuluculuk Daire Başkanı Hakan Öztatar, İngiltere Büyükelçiliği Basın ve Projeler Müsteşarı Najma Bouakaze-Khan ve Kapalıçarşı Esnafları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Fırat'ın da aralarında bulunduğu davetliler katıldı.

Hakan Öztatar, burada yaptığı konuşmada, proje için 7 farklı ülkeden dünyanın en iyi arabulucularının Türkiye'ye geldiğini söyledi. Bu kapsamda 42 arabulucunun ileri derecede arabuluculuk eğitimi aldığını belirten Öztatar, benzeri bir çalışmayı yine İstanbul'da gerçekleştirmeyi hedeflediklerini kaydetti.

Najma Bouakaze-Khan da arabuluculuk alanında 2006 yılından bu yana Adalet Bakanlığı ile birlikte çalıştıklarını aktardı. Arabuluculuk faaliyetlerinin Türkiye'de başlatılması ve gerekli alt yapının oluşturulmasına destek verdiklerini dile getiren Bouakaze-Khan, gelinen noktanın kendilerini de mutlu ettiğini bildirdi.

Hasan Fırat ise arabuluculuğun zaman ve para tasarrufu sağlayacağını söyledi. Arabuluculuğun esnaflar arasındaki ilişkileri kurtarmak için de önem taşıdığını vurgulayan Fırat, projenin bir parçası olmaktan dolayı mutlu olduklarını ifade etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ticari Arabuluculuk İstanbul Model Projesi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement