Tika - Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü İşbirliği Protokolü - Son Dakika
Güncel

Tika - Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü İşbirliği Protokolü

TİKA Başkanı Serdar Çam, “Bundan sonraki süreçte de başta Afrika olmak üzere başka pek çok gelişmekte olan ülkeye, Türkiye’nin tecrübelerini, birikimlerini, başarılarını aktarmaya gayret göstereceğiz” dedi.

03.05.2016 16:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TİKA Başkanı Serdar Çam, "Bundan sonraki süreçte de başta Afrika olmak üzere başka pek çok gelişmekte olan ülkeye, Türkiye'nin tecrübelerini, birikimlerini, başarılarını aktarmaya gayret göstereceğiz" dedi.

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü ile Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) arasında ceza infaz kurumlarının sahip olduğu bilgi birikimi ve deneyimin diğer ülkelerle paylaşılması amacı ile işbirliği protokolü imzalandı.

Protokol ile Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü'nün başta ceza infaz kurumlarının mimari yapısı, hükümlü ve tutukluların eğitimi ve topluma kazandırılması çalışmaları, ceza infaz kurumları ve denetimli serbestlik müdürlüklerinde görev yapan personelin eğitimi, iş yurtları, denetimli serbestlik sistemi konularında ve infaz alanında sahip olduğu bilgi birikimi ve deneyiminin TİKA koordinasyonunda yabancı ülkelerle paylaşılması amaçlanıyor. İşbirliği dahilinde öncelikli olarak Türkiye dışındaki en az gelişmiş ülkeler ve Afrika ülkeleri olmak üzere tüm ülkelere yönelik uygulanacak proje ve faaliyetler çerçevesinde, sağlanacak ayni ve teknik yardımlara dair TİKA'nın ve Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü'nün yükümlülüklerini içeren protokol, Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Enis Yavuz Yıldırım ile Başbakanlık TİKA Başkanı Serdar Çam tarafından imzalandı.

"650 TAKIM İNFAZ KORUMA MEMURU ÜNİFORMASI, TİKA'NIN DESTEĞİYLE SOMALİ İNFAZ KORUMA PERSONELİNE ULAŞTIRILACAK"

İmza Protokolü öncesi bir konuşma yapan Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Enis Yavuz Yıldırım, TİKA"nın uluslararası alanda çalışmalarını kurumsal olmanın ötesinde bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak çok büyük onurla, iftiharla takip ettiklerini belirterek, "Biz Ceza İnfaz Kurumları olarak özellikle hükümlülerin iş ve meslek eğitimleri konusunda belli mesafeler kat ediyoruz. İş yurtları çatısı altında belki de gelişmiş infaz sistemlerine model olabilecek bir iş eğitimi ve üretimi modeli oluşturmuş durumdayız. Bunun hiç şüphesiz çok önemli, hem hükümlüler açısından hem toplum açısından, sonuçları var. Geldiğimiz nokta itibariyle, ceza infaz kurumlarında yapmış olduğumuz bu üretimleri hükümlülerimizin meslek sahibi olmak yolunda, topluma hazırlanmaları, sosyal hayata kazandırılmaları noktasında yapmış olduğumuz bu üretimleri, uluslararası alanda ihtiyaç duyulan yerlerde de kullanılması hususunda bir çalışma başlatıldı. İhtiyaç duyulan her alanda olduğu gibi özellikle az gelişmiş ülkelerdeki faaliyetleri kontrol eden TİKA ile de bu noktada kurumumuzun yolları kesişmiş oldu. Bu işbirliğinin ilk örneği olarak bugün Somali için TİKA'nın desteğiyle hazırlanmış olan 650 takım infaz koruma memuru üniforması, ayakkabıları ve donanımıyla hazır edilmiş durumda ve TİKA'nın desteğiyle de Somali infaz koruma personeline ulaştırılacak. Somali'deki infaz koruma personeli de Türkiye Cumhuriyeti Devleti infaz koruma personeliyle aynı üniformaları giymiş olacaklar" değerlendirmelerinde bulundu.

"TÜRKİYE'NİN TECRÜBELERİNİ GELİŞMEKTE OLAN ÜLKELERE AKTARMAYA GAYRET GÖSTERECEĞİZ"

TİKA Başkanı Serdar Çam ise Ceza ve Tevkifevleri ile imzalanacak işbirliği protokolü öncesi yaptığı konuşmada, özellikle son yıllarda dünyada pek çok alanda Türkiye'nin rol model faaliyeti içinde yer aldığının altını çizerek şunları söyledi:

" Pek çok alanda güzel, hayırlı çalışmaları diğer ülkelere aktarabilme fırsatını oluşturmaktadır. Hemen hemen TİKA olarak pek çok bakanlıkla ortak çalışmalarımız bulunmakta; Çevre Bakanlığıyla, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığıyla, Denizcilik Bakanlığıyla, Orman ve Su İşleri Bakanlığıyla pek çok alanda güzel çalışmaları yapmaktayız. Bugün burada da Türkiye açsısından güzel çalışmalar yapan, hemen hemen her alanda dünyaya emek teşkil edebilecek ve hükümlü ve tutuklara doğru ve düzgün hizmet üretebilen, gerekli altyapıyı kurabilen bir genel müdürlük olarak buradaki genel müdürlüğümüzle ortak bir çalışma yürüteceğiz. Bundan sonraki süreçte de başta Afrika olmak üzere başka pek çok gelişmekte olan ülkeye, Türkiye'nin tecrübelerini, birikimlerini, başarılarını aktarmaya gayret göstereceğiz. Özellikle bugün ilk demeyelim ama simgesel olarak ortaya koyabileceğimiz bir ürün olarak da bizzat hükümlülerin ceza evlerinde kendilerinin üretmiş olduğu kıyafetleri, Türkiye'deki infaz koruma personelinin kullandığı şekilde, Somali'deki personelin de kullanacağı şekilde üretilmiş ve oraya gönderilecek olan kıyafetleri görmüş bulunuyoruz. Gerçekten başarı bir şekilde dikilmiş ve hazırlanmış ürünler." - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Tika - Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü İşbirliği Protokolü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement