TİKA'dan Afganistan'a Destek - Son Dakika
Güncel

TİKA'dan Afganistan'a Destek

Afganistan'da çeşitli alanlarda yüzlerce projeyi hayata geçiren TİKA, ülkenin kuzeyindeki Cevizcan vilayetinde Teknik Eğitim Enstitüsü ve yurt binası yaptırıyor.

17.10.2014 13:20  Güncelleme: 13:31

Afganistan'da çeşitli alanlarda yüzlerce projeyi hayata geçiren Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), ülkenin kuzeyindeki Cevizcan vilayetinde Teknik Eğitim Enstitüsü ve yurt binası yaptırıyor.

Konuyla ilgili AA muhabirine açıklamalarda bulunan TİKA Mezar-ı Şerif Koordinatörü Kemal Kadir Karadoğan, 20 dönümlük arsa üzerine kurulacak olan enstitünün iki katlı, 288 öğrenci kapasiteli olduğunu söyledi.

Enstitüye ek olarak yurt binası yapımına başlandığını ifade eden Karadoğan, binada konferans salonu, çalışma odaları, yemekhane, oturma ve dinlenme odaları, doktor odası, revir, idari odalar, misafirhaneler, öğretmen odası, amfi ve kütüphane bulunacağını belirtti. Karadoğan, bunların yanı sıra mescit, atölyeler, halı saha, basketbol sahası, banklar, otopark, yaya ve araç yolları ile yeşil alanın da tesis içinde bulunacağını vurguladı.

Yatırımın Afganistan'da örnek bir proje olacağını bildiren Karadoğan, Türkiye'nin Afgan halkına olan yardımlarının artarak devam edeceğini kaydetti. Karadoğan, "Bizim Afgan halkıyla dostluk bağımız daha da güçlenecektir, biz Türkiye olarak şimdiye kadar olduğu gibi her zaman yanlarında olmaya devam edeceğiz" dedi. - Belh

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel TİKA'dan Afganistan'a Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement