Tika'dan Etiyopyalı Tiyatroculara Destek - Son Dakika
Kültür Sanat

Tika'dan Etiyopyalı Tiyatroculara Destek

TİKA'nın desteğiyle Türkmenistan'da düzenlenen "Bahtiyarlık zamanı tiyatro festivali"ne katılan Etiyopya Ulusal Tiyatro ekibi, Türkiye'ye teşekkür etti.

24.04.2014 11:19

Etiyopya Ulusal Tiyatro ekibi, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı'nın (TİKA) katkılarıyla, Türkmenistan'a gerçekleştirilen "Bahtiyarlık zamanı tiyatro festivali"ne katıldı.

Türkmenistan'da son devlet başkanlığı seçimlerinden sonra "Bahtiyarlık Zamanı" olarak adlandırılan yeni dönemin ilk uluslararası tiyatro festivali olarak değerlendirilen ve 13-15 Nisan tarihleri arasında Aşkabat'ta gerçekleştirilen etkinliğe TİKA'nın desteğiyle, 24 kişilik ekiple giderek sahne alan Etiyopya Ulusal Tiyatrosu, Addis Ababa'ya döndükten sonra TİKA Etiyopya Koordinatörü İsmail Durhat'a teşekkürlerini iletti.

Etiyopya Ulusal Tiyatrosu Koordinatörü Towadros Tesfaye Abebe, TİKA Etiyopya Koordinatörü Durhat'la görüşmesinde, sunulan katkıdan duydukları memnuniyeti dile getirerek, şunları kaydetti:

" Türkiye'nin ülkemiz tiyatrosuna verdiği bu anlamlı destek bizleri mutlu etti. Türkmenistan'a giden ekibimiz büyük beğeni topladı. TİKA, Etiyopya tiyatrosu ve kültürünün Asya'da tanınması için büyük katıkı sağladı. TİKA ve Türk yetkililere teşekkür ediyoruz." - Addis Ababa

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Tika'dan Etiyopyalı Tiyatroculara Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement