TİKA'dan Kazakistan'da Doğumevine Cihaz Desteği - Son Dakika
Güncel

TİKA'dan Kazakistan'da Doğumevine Cihaz Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı Kazakistan'ın Atırav Eyaleti Doğumevine cihaz desteğinde bulundu.

26.06.2015 13:09  Güncelleme: 13:24

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Kazakistan'ın Atırav Eyaleti Doğumevi'ne cihaz desteğinde bulundu.

TİKA'dan yapılan açıklamada, Kazakistan'da sağlık alanında ikili işbirliklerin geliştirilmesi projeleri kapsamında cihaz desteğinde bulunulduğu bildirildi.

Açıklamada, prematüre doğan bebeklerin sayısında artış görülen eyalet genelinde 16 yaş altı 2 binden fazla engelli çocuğun bulunduğu ve bunların yüzde 38'inin zihinsel engelli olduğu belirtildi.

Cihaz desteği ile prematüre bebeklerin gelişimi, bebeklere 1 yaşına kadar kaliteli rehabilitasyon hizmeti verilmesi, prosedürlerin zamanında uygulanması, hamilelik ve doğum sürecinde hastalanan annelerin ve hasta doğan bebeklerin tedavi edilmesi alanlarında iyileşmeler hedefleniyor.

TİKA tarafından doğum esnasında ve muayenelerde kullanılmak üzere kafa lambası, doğum sonrası bebeklerin soluduğu havanın kalitesini artırmak amacıyla ozon (hava) temizleyici ve oksijen konsantratörü cihazları temin edilerek doğumevi yetkililerine teslim edildi. Yetkililer söz konusu desteklerinden dolayı TİKA'ya teşekkür etti.

Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, 2008 yılından itibaren Dünya Sağlık Örgütü'nün 500 gramdan fazla ağırlıkla doğan bebeklerin bakımı ve geliştirilmesi kriterlerine geçilmesi talimatı vermişti. Eyalet genelindeki doğumların yüzde 50'sinden fazlasını gerçekleştirildiği doğumevinde 2014 yılında rehabilitasyon bölümü açılmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel TİKA'dan Kazakistan'da Doğumevine Cihaz Desteği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement