Tika'dan Özbekistan'da Eğitime Destek - Son Dakika
Güncel

Tika'dan Özbekistan'da Eğitime Destek

Tika\'dan Özbekistan\'da Eğitime Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Karakalpakistan’da bulunan Kanlıköl 21 Nolu Ortaokulu’nun bilgisayar laboratuvarı ve ilk yardım odasının tadilatı yapılarak, çağdaş eğitim cihazları ile donatıldı.

30.01.2016 12:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Karakalpakistan'da bulunan Kanlıköl 21 Nolu Ortaokulu'nun bilgisayar laboratuvarı ve ilk yardım odasının tadilatı yapılarak, çağdaş eğitim cihazları ile donatıldı.

Özbekistan Halk Talimi Bakanlığı'nın çevre sorunlarından en çok zarar gören Aral Gölü bölgesindeki sosyal krizin olumsuz etkilerinin azaltılması amacıyla başlattığı çalışmalar TİKA tarafından destekleniyor. Bu kapsamda TİKA tarafından daha önceki dönemlerde Karakalpakistan ve Harezm'deki birer okulda bilgisayar laboratuvarı ve ilk yardım odaları kurulmuştu. Bu çerçevede projelerine yenisini ekleyen TİKA, Karakalpakistan'da Kanlıköl 21 Nolu Ortaokul'da benzer bir proje gerçekleştirdi. Söz konusu proje kapsamında merkez Nukus şehrine 80 kilometre uzaklıkta olan ve 410 çocuğun eğitim aldığı okulun bilgisayar laboratuarı ve ilk yardım odasının tadilatı yapılarak, odalar çağdaş eğitim cihazları ile donatıldı. Laboratuar ve ilk yardım odası, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Törene, TİKA Taşkent Program Koordinatörü Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, Karakalpakistan Özerk Cumhuriyeti Halk Talimi Müdürlüğü yetkilisi Halime Jakasimova ve Kanlıköl Belediye Başkanı Marat Şaicanov, TİKA yetkilileri ve yerel üst düzey yetkililer katıldı.

Törende açıklamalarda bulunan TİKA Taşkent Koordinatörü Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, bilgisayar eğitiminin önemine değinerek, söz konusu projenin hayırlı olması temennisinde bulundu. Taşkentli yetkililer ise projenin çevre sorunlarının bulunduğu bölgede yaşayan çocukların hayata kazandırılması için gerekli olan eğitimi almalarında büyük önem taşıdığını vurgulayarak, desteklerinden dolayı TİKA'ya teşekkür ettiler. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Tika'dan Özbekistan'da Eğitime Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement