Tır Dorsesinde 50 Köpek Telef Oldu - Son Dakika
Güncel

Tır Dorsesinde 50 Köpek Telef Oldu

Tır Dorsesinde 50 Köpek Telef Oldu

Denizli'nin Çivril İlçesi'nde, park halindeki bir TIR'ın dorsesini kontrol eden polis, 300'e yakın sokak köpeğini görünce şaşkına döndü.

05.08.2015 15:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Denizli'nin Çivril İlçesi'nde, park halindeki bir TIR'ın dorsesini kontrol eden polis, 300'e yakın sokak köpeğini görünce şaşkına döndü. Hayvanlardan 50'sinin havasızlık ve sıcak nedeniyle telef olduğu belirlendi. Bir nakliye firmasında çalışan TIR şoförünün ifadesinde; Uşak Belediyesi ile anlaşmalı olan firmanın kendisinden, köpekleri, Denizli'nin Çivril İlçesi'nde bulunan barınağın yakınına boşaltmasını istediğini söyledi.

Bugün saat 04.00 sıralarında devriye görevindeki polis ekibi, Özlem Yapı Kooperatifi karşısında, yol kenarında park halindeki 64 BA 576 plakalı TIR'ın dorsesinden köpek sesleri geldiğini fark etti. Dorseyi kontrol eden polis, 50'si havasızlık ve sıcaktan telef olmuş yaklaşık 300 sokak köpeği buldu. Bir evden eve nakliyat firmasına ait TIR'ın şoförü 57 yaşındaki O.S., ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü. TIR şoförü O.S.'nin ifadesinde; köpeklerin Uşak Belediyesi tarafından Çivril'e gönderildiğini söyleyerek, "Ben evden eve nakliyat firmasında şoför olarak çalışıyorum. Firmam ile Uşak Belediyesi'nin anlaşması var. Firmam benden, köpekleri Çivril'de hayvan barınağının bulunduğu yakın bir noktaya bırakmamı istedi" dediği öğrenildi. İfadesinin alınmasının ardından O.S. serbest bırakıldı.

KÖPEKLER TEKRAR UŞAK'A GÖNDERİLDİ

Çivril Belediyesi Hayvan Barınağı Sorumlusu Can Güllübaş, TIR'ın bulunduğu yere çağırıldı. Bu sırada dorseden inen bazı köpekler, Güllübaş'a saldırdı. Güllübaş, köpeklerin ısırması sonucu hafif yaralandı. Bunun üzerine köpekler tekrar dorseye yüklendi. Telef olan hayvanlar belirlenen bir araziye gömüldü. Sağlam kalan köpekler ise tekrar TIR'la Uşak'a gönderildi. Çivril Belediyesi Zabıta ekiplerinin olayla ilgili tutanak tuttuğu, Uşak Belediyesi görevlileri hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunulduğu kaydedildi.

AK Partili Çivril Belediye Başkanı Gürcan Güven, "Şoförün ifadesine göre, köpekler Uşak Belediyesi tarafından Çivril'e gönderilmiş. Köpekler, şüphe üzerine aracın kontrol edilmesiyle bulunuyor. Bunları tekrar aynı araçla geri gönderdik. Ayrıca Uşak Belediyesi görevlileri hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunduk" dedi. - Denizli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tır Dorsesinde 50 Köpek Telef Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement