Tire Süt Kooperatifi Genel Kurulu - Son Dakika
Yerel

Tire Süt Kooperatifi Genel Kurulu

Tire Süt Kooperatifi 46. olağan genel kurulunda, Eskiyörük yeniden başkan seçildi Eskiyörük: "Üreticiyi haksız kazanç elde etmek isteyen rant çevrelerinden kurtarmak için büyük bir mücadele veriyoruz.

05.04.2014 16:56

Tire Süt Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Eskiyörük, sürdürdükleri projelerle üretime ve üreticiye destek verdiklerini, bölgenin kalkınmasında rol üstlendiklerini söyledi.

Tire Süt Kooperatifi'nin, 46. olağan genel kurulu, İstasyon Hangar Salonu'nda gerçekleştirildi.

Kooperatifin 12 yıldır başkanlığını yürüten Mahmut Eskiyörük tek aday olarak girdiği seçimde yeniden başkanlığa seçilirken, yönetim kurulu ise Bahattin Titiz, Ali Çalışkan, Ali Ülker, Mehmet Elibol, Halil İbişoğlu, Mehmet Soykan ve Mustafa Sumar'dan oluştu.

Eskiyörük, kongrede yaptığı konuşmada, ülke genelinde tarımda kooperatifleşme oranının dünya ve Avrupa ülkelerine oranla oldukça düşük seviyelerde olduğunu belirtti. Kooperatifleşmenin gıda güvenliğini sağlayacağını, üretim maliyetlerini düşüreceğini, kayıt dışını gidereceğini ifade eden Eskiyörük, "Bunlar da haksız rekabeti ortadan kaldıracaktır. Doğru verilere göre üretim planlaması yapılacak, fiyat istikrarı sağlanacaktır. Tire Süt Kooperatifi olarak bunları ortaya koymayı başardık. Türkiye'de süt üretimi 10 yılda yüzde 70, İzmir'de yüzde 230 artarken, Tire'de uygulamaya koyduğumuz örnek projeler ile yüzde 400 artmıştır, dünyaya örnek gösterilmiştir" dedi.

"Süt üzerinden tefecilik yaptırmayacağız"

Bölgede, süt, yem ve et fiyatlarını üretici lehine dengede tuttuklarını kaydeden Eskiyörük konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Üreticiyi haksız kazanç elde etmek isteyen rant çevrelerinden kurtarmak için büyük bir mücadele veriyoruz. Sütün üzerinden tefecilik yaptırmayacağız. Bünyemizde bulunan yem satış deposu, akaryakıt istasyonu, ortak kullanımlı makine parkı, tarım market satış mağazaları ile üretimin ve üreticimizin devamlılığını sağlıyoruz. Et ve süt işleme, paketleme tesislerimiz ile hem üreticiyi hem de tüketiciyi koruyoruz. Bölgenin kalkınmasında ise önemli rol oynuyoruz. Tüm bu hizmetleri verirken amacımız, üreticinin yerinde üreterek, yaşamını sürdürmesi ve bu sayede köyden kente göçün önlenmesidir. Daha da gelişerek, günün şartlarına ayak uyduracağız."

Eskiyörük, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın desteklerini hep hissettiklerini, bakanlık yetkilileriyle birlikte desteklerini esirgemeyen İzmir Valiliği ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na teşekkür ettiklerini bildirdi.

Kongreyi, İlçe Kaymakamı Hüseyin Ergi, CHP İlçe Başkanı Şenol Sardoğan, Tire İlçe Tarım Müdürü İbrahim Soylu, çevre il ve ilçelerde bulunan kooperatif ve birlik başkanları ile üyeler izledi. Kongrede, kooperatife kurulduğundan bu yana aralıksız süt veren üreticilerine teşekkür plaketi verildi. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Tire Süt Kooperatifi Genel Kurulu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement