Tirebolu'ya 'Şehir Müzesi' Kuruluyor - Son Dakika
Yerel

Tirebolu'ya 'Şehir Müzesi' Kuruluyor

Tirebolu\'ya \'Şehir Müzesi\' Kuruluyor

Giresun’un Tirebolu ilçesine şehir müzesi kuruluyor.

16.01.2014 10:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Giresun'un Tirebolu ilçesine şehir müzesi kuruluyor. İlçeye Şehir Müzesi yapılması konusunda Tirebolu İletişim Fakültesi Yaptırma ve Yaşatma Komitesi Başkanı Prof. Dr. Taner Karahasanoğlu, belediye ile iş birliği yaparak proje çalışmalarını başlattı.

Giresun Üniversitesi'ne bağlı Tirebolu İletişim Fakültesi'nin kurulmasına imza atan ve fakültenin yaptırma komitesi başkanlığını yapan Prof. Dr. Taner Karahasanoğlu, yıllardır hayalini kurduğu "Tirebolu'ya Şehir Müzesi" kazandırma çalışmalarına başladı. Planladıkları Müze Projesi'nde düşünülen binayı bulduklarını ve tüm hissedarlarıyla görüştüklerini belirten Prof. Dr. Taner Karahasanoğlu, yapılacak Müze Projesi'nde düşünülen Şeref Tarakçı ve hissedarlarına ait olan binanın tüm hissedarlarıyla görüştüklerini ve bina konusunda mülkiyet sözünü aldıklarını ifade ederek Tarakçı ailesine teşekkür etti ve yapılacak olan müzeye Tarakçı ailesinin isminin verileceğini söyledi.

İlçeye kazandıracakları müze ile ilgili Belediye Başkanı Burhan Takır'a bilgi veren Prof. Dr. Taner Karahasanoğlu ve Nihal Tarakçı, düşüncelerini ve projelerini Başkan Takır'la paylaşıp, müze projesini "Bölge Müzesi" anlamında planladıklarını kaydederek amaçlarının ilçenin ve bölgenin değerlerinin Kültür-Sanat ve Tarih Şehri olan Tirebolu'da sergilenmesi ve ilçeye artı değer katması açısından önemli bir proje olduğunu belirtti. - GİRESUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tirebolu'ya 'Şehir Müzesi' Kuruluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement