Tiyader, Başbakan'dan Randevu Talebinde Bulundu - Son Dakika
Güncel

Tiyader, Başbakan'dan Randevu Talebinde Bulundu

Tiyader, Başbakan\'dan Randevu Talebinde Bulundu

Turistik İşletme Yöneticileri, Personeli ve Avrupa Birliği Turizm Personeli ile İlişkiler Derneği (TİYADER), yaptığı çalışmalar sonucu 16 Haziran 2014’te hazırlanan yasa taslağını Başbakanlık ve Turizm Bakanlığı’na sundu.

11.07.2014 11:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Turistik İşletme Yöneticileri, Personeli ve Avrupa Birliği Turizm Personeli ile İlişkiler Derneği (TİYADER), yaptığı çalışmalar sonucu 16 Haziran 2014'te hazırlanan yasa taslağını Başbakanlık ve Turizm Bakanlığı'na sundu. TİYADER, yasanın meclise sunulması için Başbakandan randevu talebinde bulundu.

Turizm meslek yasasıyla ilgili daha önce çalışmalar yaptıklarını vurgulayan Güney Ege ve Akdeniz Bölgesi Danışma Kurulu Başkanı Coşkun Meriç, şöyle konuştu: "Turizm meslek yasasının taslağını hazırlayan hocalarımız 16 Haziran 2014 itibariyle Başbakanlık ve Turizm Bakanlığı'na sunduk." Meriç, tiyader.org sitesinden bu yasa taslağının metni bulunduğunu ve yasanın 5 milyona yakın turizmciyi yakından ilgilendirdiğini belirtti.

Yasanın artık Türkiye'de turizmin doğru yapılması için gerekli olduğunun altını çizen Meriç, sözlerini şöyle sürdürdü: "Turizmin nitelikli personelle yapılması, Türkiye'de turizmciler tarafından yapılmadığı Turizm Bakanlığı'nda turizm taşra teşkilatlarında çalışan personellerin birçoğuna baktığımız zaman doktor mühendis mimar olduğunu tespit ettik." Turizm fakültelerinden mezun gençlerin bu sektörde olması gerektiğini dile getiren Meriç, turizmle yakından alakası olmayan kişilerin bu sektörde çalıştığını, artık bu düzenin politikalarının değişmesi, ezberlerin bozulması gerektiğini söyledi.

"TURİZM 12 AYA ÇIKAR"

Turizmin Akdeniz bölgesinde 8-9 ay şeklinde, Ege bölgesinde 6 ayı geçmediğini belirten Meriç, sözlerine şöyle devam etti: "Kışın turizmin yaygınlaştırılması gerekiyor. Yasanın sağlık turizmi ve alternatif turizme katkı sağlayacağını düşünüyorum. Böylelikle turizm 12 aya çıkar. Ülkemizin tanıtımında da sıkıntılar var. Ülkemizde yaşanan ufak bir şey yurt dışında abartılıyor. Bunun için devlet desteği ile turizm kanalı açmak gerekir. Kötü reklama sebebiyet vermemek lazım."

Öte yandan tiyader.org sitesinin Danışma Kurulu Başkan Yardımcısı Sabri Kol, Ege, Akdeniz bölgesindeki yatırımcıya sahip çıkılması gerektiğini ve turizm meslek okullarındaki eğitimdeki bazı konuların iyileştirilmesi gerektiğini ifade etti. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Tiyader, Başbakan'dan Randevu Talebinde Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement