Tkdk Aydın İl Koordinatörü Çiftçi Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Tkdk Aydın İl Koordinatörü Çiftçi Açıklaması

"TKDK, ülkemiz girişimcisi ve yatırımcısı için uluslararası kaynaklardan sağlanan fonları, rakamsal büyüklüğü itibarı ile en fazla kullandıracak olan kurumdur"

24.09.2013 15:37

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Aydın İl Koordinatörü Erhan Çiftçi, TKDK'nın ülke girişimcisi ve yatırımcısı için uluslararası kaynaklardan sağlanan fonları, rakamsal büyüklüğü itibarı ile en fazla kullandıracak kurum olduğunu söyledi.

Çiftçi, TKDK binasında düzenlediği basın toplantısı ile çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Aydın'da 2013 yılının ilk 2 döneminde 17 proje ile 10 milyon 51 bin liralık yatırımın gerçekleştirildiklerini ifade eden Çiftçi, projesi olan veya üretimde yenilik düşünen tüm Aydınlılara destek vermeye hazır olduklarını belirtti.

TKDK'nın sunduğu imkan ve desteklerden tüm çiftçi ve yatırımcıların faydalanmasını arzu ettiklerini, bu kapsamda il merkezinin yanında ilçelerde, beldelerde ve köylerde kendilerini anlatmaya yönelik çalışmalar sürdürdüklerini belirten Çiftçi, şunları söyledi:

"TKDK, ülkemiz girişimcisi ve yatırımcısı için uluslararası kaynaklardan sağlanan fonları rakamsal büyüklüğü itibarı ile en fazla kullandıracak olan kurumdur. Kırsal Kalkınma Programı ile yüzde 75'i Avrupa Birliği, yüzde 25'i ülkemiz kaynaklarından olmak üzere 1 Milyar 165 milyon avro kaynak sağlanacak. Bu rakama faydalanıcı katkısı da eklendiğinde yapılacak yatırım miktarı 2,5 milyar avroyu bulacak. İşletme projelerine yönelik yüzde 65'e kadar hibe desteği sağlanıyor. Biz tüm Aydınlı vatandaşlarımızın bu imkanlardan faydalanmasını istiyoruz. Destek sağlanan projeler, KDV, ÖTV, gelir vergisi ve kurumlar vergisinden de muaf olacaklar."

TKDK'nın 26 Ağustos 2013 tarihinde 11. çağrı ilanına çıktığını da bildiren Çiftçi, başvuruların 30 Eylül'de kabul edilmeye başlanacağını, başvuruların son teslim tarihinin 31 Ekim olduğunu kaydetti. - Aydın

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Tkdk Aydın İl Koordinatörü Çiftçi Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement