Tkdk Çiftçilere Kırsal Kalkınma Yatırımlarını Anlattı - Son Dakika
Yerel

Tkdk Çiftçilere Kırsal Kalkınma Yatırımlarını Anlattı

Tkdk Çiftçilere Kırsal Kalkınma Yatırımlarını Anlattı

Kütahya’nın Hisarcık ilçesinde Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Kütahya İl Koordinatörlüğü tarafından Kırsal Kalkınma Yatırımları ve destekleme ile IPARD II Programı konularında Bilgilendirme Toplantısı düzenlendi.

08.12.2015 10:25

Kütahya'nın Hisarcık ilçesinde Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Kütahya İl Koordinatörlüğü tarafından Kırsal Kalkınma Yatırımları ve destekleme ile IPARD II Programı konularında Bilgilendirme Toplantısı düzenlendi.

Belediye Düğün Salonunda yapılan toplantıda konuşan Tarım ve Kırsal Kalkınma Kurumu Kütahya İl Koordinatörlüğünden İletişim Uzmanı Hüseyin Avcı, bu toplantıyı düzenlemekteki amaçlarının 30 ay içerisinde gerçekleştirmiş oldukları projeler ve IPARD II döneminde neler yapabilecekleri konularında katışımcıları bilgilendirmek olduğunu söyledi.

Avcı,"Projelerimiz yüksek meblağlar tuttuğu için ön yargı ile yaklaşmamak gerekiyor. Projelerle siz neyi harcıyorsanız onun desteğini alacaksınız." dedi.

Bilgilendirme toplantısında konuşan İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ender Muhammed Gümüş, TKDK'nın verdiği desteklerde sınır olmadığına dikkat çekerek,"Efendim işte Kütahya'nın veya Afyon'un şu kadar parası var onu sen kullanacaksın değil, ortada büyük bir havuz ve pasta var, onu kim aldı Halil İbrahim sofrası gibi kaşığına ne geldi o kadar alırsın. Önümüze gelen bu fırsatları bu toprağın esas sahibi, tarımsal faaliyetleri yapan sizler eğer bu destekleri almazsanız, "ben yine buğday arpa ekerim" derseniz bir yere varamazsınız. TKDK'nın amacı kırsalda sizin zengin olmanızı sağlamak." diye konuştu.

Bilgilendirme toplantısına, Hisarcık Belediye Başkanı Fatih Çalışkan, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ender Muhammed Gümüş, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ramazan Özşahin, Hisarcık Ziraat Bankası Şube Müdürü Servet Köse, Hisarcık Ziraat Odası Başkanı Yusuf Çalışkan ve üreticiler katıldı.(MA-EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tkdk Çiftçilere Kırsal Kalkınma Yatırımlarını Anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement