Tküugd Başkanı Yavuzaslan: "Irak'taki Özgecanları da Görelim" - Son Dakika
Güncel

Tküugd Başkanı Yavuzaslan: "Irak'taki Özgecanları da Görelim"

Tküugd Başkanı Yavuzaslan: "Irak\'taki Özgecanları da Görelim"

Türkçe Konuşan Ülkeler Uluslararası Gazeteciler Derneği (TKÜUGD) Genel Başkanı Güngör Yavuzaslan, Adana’da servis şoförü tarafından öldürülen Özgecan Aslan cinayeti benzerlerinin Irak’ta sürekli yaşandığını belirterek, kamuoyunu Irak’ta yaşanan cinayetlere de duyarlı olmaya davet etti.

03.07.2015 16:41

Türkçe Konuşan Ülkeler Uluslararası Gazeteciler Derneği (TKÜUGD) Genel Başkanı Güngör Yavuzaslan, Adana'da servis şoförü tarafından öldürülen Özgecan Aslan cinayeti benzerlerinin Irak'ta sürekli yaşandığını belirterek, kamuoyunu Irak'ta yaşanan cinayetlere de duyarlı olmaya davet etti.

Türkçe Konuşan Ülkeler Uluslararası Gazeteciler Derneği Genel Başkanı Güngör Yavuzaslan, ülkede infiale yol açan Özgecan Aslan cinayetinin benzerlerinin Irak'ta özellikle son yıllarda sıklıkla meydana geldiğini ifade etti.

Irak'ta yaşanan cinayetlere de duyarlı olunması gerektiğini Yavuzaslan, "Bugün 21. yüzyılda Ortadoğu'da bir caniler topluluğu insan pazarı kurmuştur. Başta Musul olmak üzere Irak'ta Enbar ilinin Felluce kasabasında pazarda köle olarak yüzlerce kadın satılıyor. Savaşın yaşandığı Suriye ve Irak'tan kadınlar ve çocuklar köle yapılıyor. İnsanlığın yüz karası olarak ortada duran bu pazarlarda evlerinden kaçırılan, zorla alıkonulan Arap, Türkmen,Kürt, Yezidi kadınlar para karşılığı satılıyor. Bugün batı ülkelerinde en ufak bir olsa dünya ayağa kalkıyor. Batı ülkelerinin yöneticileri şu soruya cevap vermelidirler. Köle pazarlarında satılanlar kendi ailelerinden olsalardı ne yaparlardı acaba? dedi. - BARTIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Tküugd Başkanı Yavuzaslan: 'Irak'taki Özgecanları da Görelim' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement