Tkyd Başkanlığı'na Alp Keler Seçildi - Son Dakika
Ekonomi

Tkyd Başkanlığı'na Alp Keler Seçildi

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD) Başkanlığı'na Ak Portföy Genel Müdürü Alp Keler seçildi.

04.03.2014 15:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD) Başkanlığı'na Ak Portföy Genel Müdürü Alp Keler seçildi.

TKYD'den yapılan açıklamaya göre, TKYD'nin 15. Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda yapılan seçimlerde 2 yıllık süreyle yönetim kurulu ve denetim kurulu üyeleri yeniden belirlendi.

TKYD Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine Ak Portföy Yönetimi AŞ Genel Müdürü Alp Keler, Başkan Yardımcılığı görevine Gedik Portföy Yönetimi AŞ Genel Müdürü Halim Çun ve Genel Sekreterlik görevine TEB Portföy Yönetimi AŞ Genel Müdür Yardımcısı Tolga Ataman seçildi.

TKYD yeni Başkanı Alp Keler yaptığı açıklamada, sermaye piyasalarında regülasyon açısından önemli bir dönemeçte olduklarını, bunun sektörde yeniden yapılanma, yatırımcı güveninin oluşturulması ve kurumsallaşma için fırsat yarattığını kaydetti.

Keler, Türkiye'de güçlü bir sermaye piyasasının oluşması ve İstanbul Finans Merkezi hedefinin gerçekleşmesi için kurumsal yatırımcıların olmazsa olmaz koşul olduğunu, portföy yönetimi sektörünün çok sağlam temellere oturması gerektiğini ve bu konuda sektör olarak katedilmesi gereken çok yol olduğunu belirtti.

Türkiye'de kurumsal yatırımcıların toplam varlık büyüklüğünün 60 milyar Türk Lirası ile GSMH'nin sadece yüzde 3,5'i düzeyinde olduğunu ve bu oranın, Güney Kore, Brezilya ve Güney Afrika gibi gelişen ülkelerde yüzde 20'nin üzerinde olduğunu kaydeden Keler, sadece bu rakamın dahi alınacak yol konusunda fikir verebileceğini ifade etti.

Bireysel emeklilik fonlarındaki hızla büyüme ve yeni SPK mevzuatı çerçevesinde sisteme kazandırılan yeni yatırım ürünleri ve varlık sınıflarının sektörde yeni fırsatlar ve açılımlar yarattığını kaydeden Keler, özellikle emeklilik fonlarındaki hızlı gelişimin Türkiye finans piyasasında önemli bir açığı kapattığını, bu sayede birçok yeni ve innovatif ürünün yolunun açılacağını aktardı.

Genel Kurul'da seçilen yeni dönem Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu:

Alp Keler Ak Portföy Yönetimi A.Ş. Halim Çun Gedik Portföy Yönetimi A.Ş. Tolga Ataman TEB Portföy Yönetimi A.Ş. Didem Gordon        Ashmore Portföy Yönetimi A.Ş. Emir Alpay Yapı Kredi Portföy Yönetimi A.Ş. Gür Çağdaş Garanti Portföy Yönetimi A.Ş. Hakan Eryılmaz                            Ziraat Portföy Yönetimi A.Ş. Mehmet Akyol                                  Vakıf Portföy Yönetimi A.Ş. Namık Aksel                                 HSBC Portföy Yönetimi A.Ş. Özgür Güneri Finans Portföy Yönetimi A.Ş. Tevfik Eraslan İş Portföy Yönetimi AŞ - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Tkyd Başkanlığı'na Alp Keler Seçildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement