TMMOB: Ülkemize Sahip Çıkacağız - Son Dakika
Yerel

TMMOB: Ülkemize Sahip Çıkacağız

TMMOB Diyarbakır İl Koordinasyon Kurulu, "TMMOB Mühendis, Mimar ve Şehir Plancıları Dayanışma Günü" nedeniyle açıklama yaptı.

19.09.2014 18:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TMMOB Diyarbakır İl Koordinasyon Kurulu, "TMMOB Mühendis, Mimar ve Şehir Plancıları Dayanışma Günü" nedeniyle İnşaat Mühendisleri Odası Diyarbakır Şubesi'nde basın toplantısı düzenledi.

Basın toplantısına TMMOB'a bağlı odaların yönetim kurulu üyeleri katıldı. TMMOB İKK adına açıklama yapan Ziraat Mühendisleri Odası Diyarbakır Şube Başkanı Jihat Şengal, 19 Eylül 1979'da TMMOB'nin çağrısıyla mühendis, mimar ve şehir plancıları, ekonomik ve demokratik talepleri için ülke çapında bir günlük iş bırakma eylemi gerçekleştirdiğini hatırlattı.

Dayanışma gününün önemine işaret eden Şengal, "Emperyalizme, kapitalizme, sömürü-rant, baskı, zulüm düzenine karşı direnenlere, Grevli toplu sözleşmeli sendikal hakları için mücadele eden, işyerlerinde direnen bütün emekçilere, Toprağına, suyuna, deresine, ormanına, ülkemizin doğal kaynaklarına sahip çıkanlara, Kentsel-kırsal bütün kamusal alanlara sahip çıkanlara, 'Kentsel dönüşüm' görünümündeki rant yağmasına karşı direnenlere,

Sağlığın herkese eşit ve ücretsiz olması için mücadele eden sağlık emekçilerine, Halkın haber alma hakkının ve bağımsız haberciliğin sesi olan basın emekçilerine, Sömürü, şiddet ve ayrımcılığa karşı mücadeleyi yükselten kadınlara, Gerici, piyasacı eğitim sistemine karşı direnen kamu çalışanları, akademisyenler, liseli ve üniversiteli öğrencilere, Eşit yurttaşlar olarak tanınmak isteyen, diline sahip çıkan ve direnen Kürt halkına, Alevilere, Êzidi ve diğer tüm halklara, Sömürüye karşı sınıf kardeşleriyle birlikte mücadele eden Türk ve Kürt emekçilerine, Türkiye'nin ve dünyanın geleceğini düşünen ve mücadele eden bütün aydınlık insanlara, dayanışma selamlarımızı bir kez daha duyuruyoruz" diye konuştu.

Gerici Uygulamaları Reddediyoruz

İş cinayetlerini; bu cinayetlerin temel nedeni olan azami kâr güdüsü ve esnek, taşeron çalıştırma sistemini kabul etmeyeceklerini ifade eden Şengal, "Düşünce, toplanma, örgütlenme, basın özgürlükleri ve barajsız siyaset yapma hakkını engelleyen bütün anti-demokratik uygulamaları, Kürt sorununda oyalamacı taktikleri; 'stratejik bir politika' imiş gibi sunan siyasi iktidarı, İşçilere, köylülere, öğrencilere, kadınlara, çocuklara, bütün halka yönelik TOMA'lı-gazlı-coplu-mermili devlet terörünü, Yargı hukuksuzluklarını, cezaevi zulümlerini, Kadınlar üzerinde estirilen terörü, kadın cinayetlerini, 'Çocuk gelin' rezaletini, çocuk işçi sömürüsünü, Eğitimi tamamen gericileştiren, piyasaya açan uygulamaları, reddettiğimizi ilan ediyoruz" dedi.

Ülkemize Sahip Çıkacağız

Emeğin, eşitliğin, özgürlüğün, barışın, adaletin yani insandan yana olan her fikrin ve fiilin içinde ve özünde olan TMMOB'nun, ülkenin vicdanı olduğunu kaydeden Şengal, "Bu ülkenin, bu ülke insanının TMMOB'ye ihtiyacı var. Bu ülkenin kulakların sağır edildiği, gözlere mil çekildiği, konuşanın dilinin kesildiği bu döneminde görebilen gözlere, duyabilen kulaklara, daha da önemlisi konuşabilen ağızlara ihtiyacı var. Asla 'padişahım çok yaşa' demeyen, aksine 'Kral çıplak' diyenlere ihtiyacı var. Yani kısaca, TMMOB'ye ihtiyacı var. TMMOB bu ihtiyacın gereklerini yerine getirecek güçte ve büyüklüktedir. Gelecek güzel günler için, masmavi gökyüzü altında birikmiş kara bulutların dağılması için, gökyüzünün ve yeryüzünün bütün renklerinin özgürlüğü için, bilim ve teknolojinin halkımızın hizmetine sunulması, mesleğimizin tüm güzelliklerinin hayatı yaşanabilir kılması için, gericiliğe ve karanlığa karşı aydınlığın yaratılması için, emperyalizme, kapitalizme ve neoliberal politikalara karşı insanca bir yaşam, özgür, demokratik, eşit bir Ülke için, TMMOB onurlu yürüyüşüne dik duruşuna devam edecektir. 19 Eylül'ün tarihsel anlamıyla herkesin huzurunda, ortak kurtuluşumuzun yegâne güzergâhı olan bu sokaklardan ve Türkiye'nin her yerinden güçlü bir şekilde haykırıyoruz: Bilimin ve tekniğin aydınlattığı yolumuzda kararlılıkla, yılmadan ve usanmadan mücadele ederek mesleğimize, örgütümüze, halklarımıza, ülkemize sahip çıkacağız" diye konuştu.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel TMMOB: Ülkemize Sahip Çıkacağız - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement