TMSF Katılımı Artırmak İçin Bmc İhalesini Erteledi - Son Dakika
Güncel

TMSF Katılımı Artırmak İçin Bmc İhalesini Erteledi

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), BMC satış ihalesini, katılımı artırmak için 20 gün erteledi.

08.04.2014 13:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), BMC satış ihalesini, katılımı artırmak için 20 gün erteledi. Üretime uzun bir süre ara vermek zorunda kalan BMC, Türk Silahlı Kuvvetleri için zırhlı araç Kirpi'yi geliştiriyordu.

TMSF, İnterbank protokolünden kaynaklanan borçalarına karşılık, Çukurova Holding'den devraldığı kamyon ve zırhlı araç üreticisi BMC'nin satış ihalesini, 10 Nisan'dan 30 Nisana ertelediğini açıkladı. TMSF'nin İstanbul Esentepe'deki binasında yapılacak ihaleye katılabilmek için 98.5 milyon lira teminat ödenmesi gerekiyor.

TMSF'den yapılan açıklamada, ihale için son başvuru tarihi 29 Nisan olarak belirlendiği, ihalenin de 30 Nisan saat 11.00'de yapılacağı belirtildi. İhalenin sonuçlanması pazarlıklara kalması durumunda, pazarlıklar da 2 Mayıs saat 1100'de yapılacak.

TMSF, BMC'yi 985 milyon lira muhammen bedel üzerinden kapalı zarf ve açık artırma yöntemiyle yapılacak ihale ile satışa çıkarmıştı. TMSF, 2013 yılı Mayıs ayında, Çukurova Grubu'ndan, 455 milyon dolar olarak azıklanan alacakların tahsili amacıyla BMC'nin de aralarında bulunduğu bir grup şirketin yönetimini devralmıştı.

TMSF el koyduğu şirketlerden Show TV'yi 402 milyon dolar bedelle, el koyduktan hemen bir ay sonra Haziran 2013'te Ciner Grubu'na satmıştı. Skyturk360 ve Akşam gazetesinin dahil olduğu Turkmedya grubunu da yine aynı dönemde işadamı Ethem Sancak 62 milyon dolara satın almıştı.

(OSS)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel TMSF Katılımı Artırmak İçin Bmc İhalesini Erteledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement