TMSF'nin Bmc Satış İhalesi - Son Dakika
Yerel

TMSF'nin Bmc Satış İhalesi

Türk Metal Sendikası İzmir 1 no'lu Şube Başkanı Tosun: "Cuma gününden umutluyuz inşallah nihai karar verilir" "Ethem (Sancak) Bey'in yerli otomobille ilgili açıklamaları çok sevindirici"

30.04.2014 14:03

Türk Metal İş Sendikası İzmir 1 no'lu Şube Başkanı Halil İbrahim Tosun, BMC'nin satışı için TMSF tarafından yapılan ihale sonucunda iş adamı Ethem Sancak'ın sahibi olduğu şirketle yürütülen pazarlığın işçi açısından umut verici olduğunu, Cuma günü satışın tamamlanmasını beklediklerini söyledi.

AA muhabirine açıklama yapan Tosun, TMSF'nin yaptığı açık artırma öncesi 10 katılımcının şartname almasına rağmen sadece ES Mali Yatırım ve Danışmanlık A.Ş'nin katıldığını, 725 milyon lira teklif veren şirketle satış konusunda son pazarlığın Cuma günü yapılacağını ifade etti.

Şirket sahibi Ethem Sancak'ın ihale sırasında yaptığı açıklamaların işçiler açısından umut verici olduğuna değinen Tosun, teklifin muhammen bedel olarak açıklanan 985 milyon liranın altında kalmasıyla ilgili soru üzerine bu konuda bir değerlendirme yapamayacağını kaydetti.

Fabrikaya satın alındıktan sonra da yatırım yapılması gerektiğini, bedelin buna göre değerlendirilmesi gerektiğine işaret eden Tosun, şöyle konuştu:

"Biz işçiler olarak işin başından beri umutluyduk, yine umutluyuz. Özellikle ihale sürecinde Ethem Bey'in yerli otomobille ilgili açıklamaları çok sevindirici. Şirkete bakış açısının çalışanlarla aynı çerçevede olduğunu gördük. Biz daha fazla üretmek, kazanmak ve kazandırmak istiyoruz. Bu fabrikayı alıp büyütmek, yerli bir marka yaratmak isteyen birinin talip olması bizi sevindirdi. Ethem Bey daha önce de fabrikaya gelmiş, kendisiyle görüşme fırsatı bulmuştuk. Biz Sancak Grubu'nun bu işe gönül verdiğini, fabrikaya ivme katacağına inanıyoruz." - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel TMSF'nin Bmc Satış İhalesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement