8 Yıla 4 Diploma Sığdırdı, 5'incisi Yolda - Son Dakika
Güncel

8 Yıla 4 Diploma Sığdırdı, 5'incisi Yolda

8 Yıla 4 Diploma Sığdırdı, 5\'incisi Yolda

Tokat'ta eczacı 26 yaşındaki Coşkun Çatak, 8 yıl içerisinde farklı üniversitelerin eczacılık, kamu yönetimi, adalet ve optisyenlik bölümünü bitirerek 2'si ön lisans, 2'si lisans olmak üzere 4 diploma sahibi oldu.

11.03.2015 11:57  Güncelleme: 13:49

Tokat'ta eczacı 26 yaşındaki Coşkun Çatak, 8 yıl içerisinde farklı üniversitelerin eczacılık, kamu yönetimi, adalet ve optisyenlik bölümünü bitirerek 2'si ön lisans, 2'si lisans olmak üzere 4 diploma sahibi oldu. Şimdi ise hukuk fakültesinin 3'üncü sınıfında okuyan Çatak, 5'inci diplomayı almak için çalışan Çatak CHP'den milletvekili aday adayı oldu.

Tokat'ta yaşayan eczacı Coşkun Çatak, başarılı eğitimi ile dikkat çekiyor. 2006 yılında Tokat Anadolu Lisesi'nden mezun olan Çatak, aynı yıl Marmara Üniversitesi Eczacılık Fakültesini kazandı. Eğitimine başlayan Çatak aynı yıl içerisinde Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Kamu Yönetimini bölümüne açık öğretimden kayıt yaptırdı. Çatak her iki üniversiteden 2011 yılında mezun oldu. Ardından askerlik görevi için Malatya'ya giden Çatak, askerlik görevinin yanı sıra yine Anadolu Üniversitesi'nin 2 yıllık 'Adalet' bölümüne açık öğretimden kayıt yaptırdı. Askerliğinin ardından yeniden kente dönen Çatak, bu sefer Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Optisyenlik bölümüne kayıt oldu. Çatak, 2013 yılında Adalet bir yıl sonra ise Optisyenlik bölümünden başarılı bir şekilde mezun oldu. Daha sonra Tokat'ta eczacı dükkanı açan Çatak, dikey geçiş sınavı ile birlikte bu yıl İstanbul Medipol Üniversitesi, Hukuk Fakültesini kazandı. 2 yıllık adalet bölümü mezunu olması nedeniyle dikey geçiş sınavında başarılı olan Çatak, Hukuk Fakültesi7ni 3'üncü sınıftan itibaren okumaya başladı.

"ZOR OLMADI"

8 yılda 4 bölüm bitirdiğini söyleyen Çatak, "Şu anda İstanbul Medipol Üniversitesi'nde hukuk fakültesinde üçüncü sınıf öğrencisiyim. İnsanlarımız çok şaşırıyorlar '26 yaşında olmanıza rağmen şu anda 5'inci üniversiteyi okuyorsunuz, bu çok zor olmadı mı diyorlar' Ancak kesinlikle zor olmadı. Buradan genç arkadaşlarıma sesleniyorum. Gerçekten zor değil. Ben kazandığım bütün üniversiteleri derecelerle kazandım derecelerle bitirdim. Günümüz koşullarında üniversitelerde devam zorunluluğu da yok, yani boş vaktimiz çok. Amacım şudur. Dikkat ederseniz okuduğum bölümler öncelikle bana ekonomik açıdan katkı sağlasın diye. Yani eczacılık ve optisyenliği bunun için okudum. Günümüz koşullarında eczacılık mesleğinin diğer mesleklere göre daha uygun olduğunu daha kazançlı olduğunu düşündüm. Diğer okuduğum bölümler ise daha çok hukuk dalında. Bunları ileride nihai hedefim milletvekilliği olduğu için, hukuk dalında daha donanımlı olmak istedim" diye konuştu. Aynı zamanda Cumhuriyet Halk Partisi'nden Tokat milletvekili aday adayı olan Çatak, kentin en genç milletvekili aday adayı olma özelliğini taşıyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 8 Yıla 4 Diploma Sığdırdı, 5'incisi Yolda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement