Tokat'ın Göç Vermesi - Son Dakika
Yerel

Tokat'ın Göç Vermesi

Tokat\'ın Göç Vermesi

Mamak Belediye Başkan Yardımcısı Erdoğan Karadağ, Tokat'tan göçün durmasının tek yolunun köylünün kalkınmasıyla mümkün olacağını söyledi.

11.09.2013 14:33

Mamak Belediye Başkan Yardımcısı Erdoğan Karadağ, Tokat'tan göçün durmasının tek yolunun köylünün kalkınmasıyla mümkün olacağını söyledi.

Memleketi Tokat'ın Almus ilçesine bağlı Bağtaşı Beldesi ve Niksar ilçelerinde bir takım ziyaretlerde bulunan Mamak Belediye Başkan Yardımcısı Erdoğan Karadağ, nitelikli insan gücü başta olmak üzere bir çok insanın Tokat'tan göç etmesinden duyduğu rahatsızlığı dile getirdi. Göçte birinci sırada olan Tokat'ın bu yarasına biran önce neşter vurulması gerektiğini ifade eden Karadağ, "Neredeyse tüm toprakları sulanabilir olan bir şehrin böylesine bir tablo ile karşılaşması bir Tokatlı olarak bizleri düşündürmekte. Tokat'ın domatesi, biberi, bağ yaprağı başta olmak üzere daha bir çok ürünü neden Avrupa Ülkelerine gönderilemiyor? Bugün büyük şehirlerin pazar yerlerinde adı Tokat yaprağı yada domatesi olarak halka sunulan ürünlerin çoğunun Tokatla alakası bile yok. Millet Tokat'ın ismini kullanarak alakasız ürünleri pazarda cayır cayır satarken; bizler neden ürünlerimizi satamayıp tarlada çürütüyoruz? Bunlar son derece manidardır. Bu ilgisizlik ve vurdumduymazlık aşılmalıdır. Köylü ürettiği, alın teri döktüğü bu ürünleri eğer değerinde satarsa Tokat'a ciddi anlamda girdi sağlanmış olur. Köylü kalkınır. Kalkınan bir köyden şehre asla göç olmaz. Cebinde parası olan bir genç neden başta kent hicret etsin. Tokat'ın gelir düzeyinin yükselmesi en başta tarımsal faaliyetlerin artması ile mümkün olur" diye konuştu. - TOKAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tokat'ın Göç Vermesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement