Tokat Kuraklıktan Etkilenen Köye Kızılay'dan Gıda Yardımı - Son Dakika
Güncel

Tokat Kuraklıktan Etkilenen Köye Kızılay'dan Gıda Yardımı

Tokat Kuraklıktan Etkilenen Köye Kızılay\'dan Gıda Yardımı

Tokat'ta Kızılay Şubesi, yaz ayında yaşanan kuraklıktan dolayı ürünlerinden para kazanamayan Doğançalı köyü sakinlerine gıda yardımında bulundu.

23.10.2014 17:20

Tokat'ta Kızılay Şubesi, yaz ayında yaşanan kuraklıktan dolayı ürünlerinden para kazanamayan Doğançalı köyü sakinlerine gıda yardımında bulundu.

Tokat'ın Pazar ilçesine bağlı 30 haneli Doğançalı köyü sakinleri, köyde yaşanan su sorunu ve yaz ayının kurak geçmesi dolayısıyla buğday hasadından verim alamadı. Tamamı çiftçi olan köyün ekonomik şartlarının da iyi olmaması nedeniyle köy muhtarı Cafer Ülkü, yardım amacıyla Kızılay genel merkezini aradı. Buradaki yetkililerin Tokat Şubeye başvurmasını istemesi sonrası muhtar Ülkü, bir mektup yazarak köyde yaşanan kuraklık nedeniyle yardım istedi. Bunun üzerine harekete geçen Kızılay, her aileye içerisinde kuru gıda bulunan 30 koli hazırladı. Hazırlanan koliler sabah saatlerinde köye götürülerek muhtar Ülkü'ye teslim edildi.

"MEKTUP YAZDIM, KÖYÜMÜZE GELDİLER"

Köy muhtarı Cafer Ülkü, köyün yüzde 90'ının bakıma muhtaç kişilerden oluştuğunu söyleyerek, "30 hanemiz var, çoğu fakir ailemiz. Lastik ayakkabı ile okula giden çocuklarımız var. Bin 200 dönüm arazimiz var. Fakat kuru tarım olduğu için hiç bir gelir elde edemiyoruz. Sulama imkamız olsa bu yardımlara ihtiyaç duymayız biz. Bu sene havaların kurak gitmesinden dolayı Kızılay Genel Müdürlüğü'ne başvurdum. Oradan beni Tokat şubesine yönlendirdiler. Kendilerine mektup yazdım, köyümüze geldiler. Bir kaç fakirimizi sevindirdiler" dedi. Kızılay Şube Başkanı Hüseyin Yapıcı, muhtar Ülkü'nün yaşanan kuraklıktan dolayı kendilerine başvurduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Kuraklıktan dolayı bize halkın mağdur olduğunu bildirdiler. Bizde Türk Kızılayı olarak mağdurlara yardım eden bir kuruluşuz. Bugün de burada köylü kardeşlerimizin yarasına bir merhem olsun diye burada bulunuyoruz. Karınca kararınca elimizden geldiği kadar ulaşmaya çalışıyoruz"

Programa Pazar Kaymakamı Ahmet Vezir Baycar da katıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tokat Kuraklıktan Etkilenen Köye Kızılay'dan Gıda Yardımı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement