TOKİ ve Afad'ın Yaptırdığı Konutların Anahtarları Teslim Edildi - Son Dakika
Yerel

TOKİ ve Afad'ın Yaptırdığı Konutların Anahtarları Teslim Edildi

Pazarlar ilçesinde, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ile Kütahya Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından yaptırılan konutların anahtarları, kura çekimiyle hak sahiplerine teslim edildi.

07.01.2014 11:45

Pazarlar ilçesinde, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ile Kütahya Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından yaptırılan konutların anahtarları, kura çekimiyle hak sahiplerine teslim edildi.

Kura çekimine katılan Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, ülke toplumunu genel anlamda bilinçlendirmenin önemli olduğunu söyledi.

Heyelan, deprem, sel ve yangın gibi afetlerin hayatın bir gerçeği olduğunu vurgulayan Yılmaz, şöyle konuştu:

"Ülkenin geneliyle ilgili yeni yapılaşmalar ile beraber inşallah istediğimiz düzeye çıkmış olacağız. Diğer ülkelere baktığımızda, 8 şiddetinde bir depremde bile can kaybı olmamaktadır. Bizde de neden böyle olmasın diyorum. Bu yüzden bizler de önlemimizi alarak, bilimsel olarak ortaya konulan veriler ışığında hayata geçirilen yapılar ile kaybımızı en aza indirerek acılarımızın ve kayıplarımızın önüne geçeceğiz. Bundan sonraki uygulamalarda da hepinizin bildiği gibi deprem sigortamızı yaptırmamız gerekiyor. Hala bu sigortayı ihmal ediyoruz. Afet meydana geldikten sonra yaşanan sıkıntıların zararını nasıl karşılayacağımızla ilgili çıkmazlara giriyoruz. 45 günlük süre içerisinde zorunlu deprem sigortasını yaptıracaksınız. İstiyorum ki tüm vatandaşlarımız bu sigortayı yaptırıp rahat rahat yaşamlarını sürdürsünler."

"Bugün geldiğimiz noktada 2011 depreminin yaralarını sarmış bulunmaktayız" diyen Vali Yılmaz, kalıcı konutların büyük bir kısmını hak sahiplerine teslim ettiklerini bildirdi.

TOKİ, müteahhit firmalara ve diğer çalışma arkadaşlarına teşekkür eden Vali Yılmaz, tüm hak sahiplerine de konutlarının hayırlı ve uğurlu olmasını diledi.

Daha sonra kura çekilişi yapılarak hak sahiplerine anahtarları verildi.

Törene, AK Parti Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu, Kütahya İl Emniyet Müdürü Kadir Akbıyık, İl Jandarma Komutanı Albay Cengiz Akçay, Pazarlar Kaymakamı İshak Çınar, Şaphane Kaymakamı Muhammet Ali Çatalbaş, Simav Kaymakam Vekili Veysel Osmanoğlu ile davetliler katıldı. - Kütahya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel TOKİ ve Afad'ın Yaptırdığı Konutların Anahtarları Teslim Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement