Topbaş, Sancaktepe Belediye Başkanı'nın Ek Metro İstasyonu İsteğini Geri Çevirmedi - Son Dakika
Güncel

Topbaş, Sancaktepe Belediye Başkanı'nın Ek Metro İstasyonu İsteğini Geri Çevirmedi

Topbaş, Sancaktepe Belediye Başkanı\'nın Ek Metro İstasyonu İsteğini Geri Çevirmedi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Sancaktepe'deki yatırım ve hizmetlerin toplu açılış ve tanıtım törenine katıldı.

07.05.2015 17:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Sancaktepe'deki yatırım ve hizmetlerin toplu açılış ve tanıtım törenine katıldı. Törene AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem ve AK Parti'nin İstanbul Milletvekili adayları da katıldı.

Törende bir konuşma yapan Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, yapımı devam eden Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy-Sancaktepe Metro Hattı'na Yenidoğan Mahallesi'nin de eklenmesini istedi. Kadir Topbaş da, konuşması sırasında Erdem'in bu isteğini geri çevirmeyerek, Yenidoğan'a ek metro istasyonu getirmenin sözünü verdi. Topbaş, "Şimdi Başkanımız Yenidoğan Merkezi'ne metro diyor. Tamam Başkan, tamam Başkan" dedi.

YENİDOĞAN'A METRO İSTASYONU İSTEDİ

Yenidoğan'da gerçekleştirilen törende konuşan Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, belediye olarak yaptıkları hizmetlerden bahsederken, dinleyiciler arasında bulunan İBB Başkanı Kadir Topbaş'tan, Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy-Sancaktepe Metro Hattı'nın bir istasyon daha uzatılarak, Yenidoğan semti merkezine metro istasyonu kurulmasını istedi. Erdem, Topbaş'a hitaben, "Yenidoğanlı komşulara müjdelemek istiyorum. Mezarlığın oradan bir istasyon daha uzatarak, Yenidoğan merkeze inşallah sizin takdirinizle metro ulaşmış olacak. Son durak olacağı için, metronun devamı talep edilmeyecek" dedi.

TOPBAŞ'TAN YENİDOĞAN'A METRO SÖZÜ

Törende konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da, önceden Sancaktepe'ye metro gelebileceğinin hayal bile edilemeyeceğini belirterek, "Biz yapamayacağımız hiçbir olayı dile getirmedik. Sözümüzü namus bildik. Yere asla düşürmedik. Yapabileceklerimizi söyledik. Hepsi bir bir gerçekleşiyor. Her yere metro, her yerde metro dedik. Hatta dedik ki, her mahalleye yürüme mesafesinde metro istasyonu... Dünyanın birçok gelişmiş kentinde bile yok bu söylediğim. Şimdi Başkanımız, Yenidoğan merkezine metro diyor. Tamam Başkan, tamam Başkan" dedi.

Metronun 1 kilometresinin maliyetinin 50 milyon dolar olduğunu vurgulayan Topbaş, Yenidoğan merkezi için 800 metre raylı sistem gerektiğini ve Türk Lirası değeri olarak Yenidoğan İstasyonu'nun yaklaşık 115 milyon liralık bir masrafı olacağını söyledi.

Sancaktepe Belediye Başkanı Erdem, Topbaş'ın bu sözlerini ayakta alkışladı.

"BAKANLIKLARIN BAZI YETKİLERİ BİZE BIRAKILSIN"

Topbaş, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak diyoruz ki, biz belediyelerin yetkileri artırılsın. Hatta bakanlıkların bazı yetkileri bize bırakılsın. Trafik de bize verilsin. Trafiği de biz yönetelim diyoruz. Biz bunu derken, ne istiyoruz yani? Daha iyi yönetelim diye istiyoruz. Aksaklıkları gördüğümüz için bunu istiyoruz. Trafik bizde olsa bunu denetleriz. Bunu Londra yapmış. New York da yapmış. Dünyada böyle. Yerele verin diyoruz. Cumhurbaşkanımız da diyor ki, 'Başkanlık sistemi olursa, çatal kazık yere batmaz.' Daha güzel hizmetlerde hiç vakit kaybetmeden geleceğe yürürüz" dedi. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Topbaş, Sancaktepe Belediye Başkanı'nın Ek Metro İstasyonu İsteğini Geri Çevirmedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement