Toplum Yararına Çalışma Programı - Son Dakika
Yerel

Toplum Yararına Çalışma Programı

Kars'ta, Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) ile bin 500 kişiye iş imkanı sağlanacağı bildirildi.

15.09.2014 15:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kars'ta, Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) ile bin 500 kişiye iş imkanı sağlanacağı bildirildi.

AK Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan ve Yunus Kılıç ile Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Yusuf Bulut, programın detaylarına yönelik basın toplantısı gerçekleştirdi.

Toplantıda konuşan Kılıç, işsizlerin sabırsızlıkla beklediği program kapsamında işçi alınacağını belirterek, istihdam problemi, sıkıntısı olan illerde ilin ekonomisine, ailelerin bütçesine, kazanların kaynamasına, çok ciddi katkı yapan bir program yürüttüklerini söyledi.

Kars'ın kendi ölçeğinde en fazla istihdamı olan il pozisyonunda olduğunu ifade eden Kılıç, "Burada özellikle Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'e, İŞKUR Genel Müdürlüğü'ne ve il müdürümüze teşekkür ediyoruz. Kars'ın istihdam problemlerini biz çok iyi anlattık. Onlar da rakamları yükselterek ilimize katkı sundular" dedi.

Arslan da bin 500 kişinin maaş almasının aileler ve esnaf için çok önemli olduğuna vurgu yaparak, kentte özellikle okullarda çalışacak elemanlara ihtiyaç olduğunu belirtti.

Program kapsamında çevre temizliği, kamusal altyapının yenilenmesi, tarihi değerlerin restorasyonu, kültürel mimarın korunması, ağaçlandırma, park düzenlemesi ve derelerin ıslahıyla bütün bu çalışmaları yaptırarak ilin ve ilçenin gelişimine katkıda bulunmaya çalışacaklarını ifade eden Arslan, "Bu konuda hükümetimize müteşekkiriz. Birileri zaman zaman bunu eleştiriyor ancak bu bölgelerde insanımızı yerinde barındırmak, yerinde ikametgah ettirmek, yerinde istihdam etmek çok çok önemli. Hükümetin bu programını çok önemsiyoruz. İnşallah bölgeler arası gelişmişlik farkı kalktıkça, yatırımlar artıkça muhakkak bunlara ihtiyaç olmayacaktır" diye konuştu.

Programdan faydalanmak isteyenlerin 19-26 Eylül 2014 tarihleri arasında gerekli yerlere başvurmaları gerekiyor. - Kars

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Toplum Yararına Çalışma Programı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement