"Toplumsal Zenginliklerimiz, Milli Ve Manevi Değerlere Bağlılık" - Son Dakika
Güncel

"Toplumsal Zenginliklerimiz, Milli Ve Manevi Değerlere Bağlılık"

Konferansa İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven, Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürü 1. Sınıf Emniyet Müdürü Metin Tanrıver ve öğrenciler katıldı.

15.02.2017 15:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

14 Şubat Salı günü Kayseri Polis Meslek Eğitim Merkezi Konferans Salonunda Kayseri İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven tarafından "Toplumsal Zenginliklerimiz, Milli ve Manevi Değerlere Bağlılık" konulu konferans verildi.

Konferans Erciyesevler Camii Müezzin-Kayyım'ı Fazıl Demirkol'un Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Milli ve manevi değerlerin önemini vurgulayan İl Müftümüz Sayın Güven, "Bizler ülkemiz insanı olarak içinde yaşamış olduğumuz toplumun bir ferdi olarak hem içinde bulunmuş olduğumuz topluma, ülkemiz insanına hem de bu toprakları vatan edindiğimiz günden bu güne ve bugünden de kıyamete kadar süre içerisinde vatanımıza hizmet etmekle yükümlü olan kimseleriz. Bizler milli ve manevi değerlerimizle donanarak eğer kendimizi yetiştirirsek ve ona göre bir hayat yaşayacak olursak hem kendimize hem de içinde bulunmuş olduğumuz topluma karşı görevlerimizi hakkıyla yerine getirmiş oluruz.

Bizler milli ve manevi değerlerine bağlı insanlar yetiştirdiğimiz sürece gençlerimizi bu bağlılık içerisinde eğittiğimiz sürece hem kendimiz ülke içinde onurlu bir hayat yaşarız, hem de dünyaya onur, kişilik ve adalet dağıtırız. Şu anda bizden beklenen budur. Bunun için çalışmak ve gayret göstermek zorundayız. Bizler özgürlüğüne ve istiklaline bağlı insanlar yetiştirdiğimiz sürece bu ülke toprakları asla sömürgeye maruz kalmayacaktır. 15 Temmuz gecesinde Kayseri'de bütün minarelerden yükselen salalarımız ve ezanlarımız sebebiyle iki saat içerisinde hem Cumhuriyet Meydanımız'da 150 bin kişi, hem de Emniyet Müdürlüğümüzün önünde 50 bin kişi meydanları doldurdu. Etten siper oldu insanlar. Şimdi şöyle düşünelim, İstanbul'umuzda, Ankara'mızda yukardan bombalar atılıyor, aşağı taraftan makinalı tüfeklerle tarıyorlar insanları. Fakat ellerinde kendilerini koruyacak hiçbir silahları olmaksızın ölüme karşı yürüyor insanlar. Neden bunu yapıyorlar? İçlerinde bir duygu var. O meydanlarda bulunan insanların hepsi manevi duygularla değil, bir kısmı da milli duygularla, bir kısmı da her ikisi ile dolu olarak geldiler. Kazan'lı çifçiler bir yıllık geçimlerini sağlayacak hasatlarını niçin yaktılar! Darbecilerin uçakları kalkmasın diye malından, canından feda ediyor. Bu fedakârlığı yapan insanlar bunları niye yapıyor? Millet, memleket sevdası sebebiyle.

Bizler eğer bu dünyada bir amaç ve gaye için çalışıyorsak o amaç ve gayenin ne olduğunu iyi bilmek zorundayız. Bu dünya hayatı geçicidir. Biz bu dünya hayatında ebedi kalmak için gelmedik, zaten istesekte kalamayız. Ne zaman ve nerede öleceğimizi bilmiyoruz. Ancak Mü'min isek, Müslüman isek şunu biliyoruz; Bu dünya hayatından sonra bir hayat daha var ve o hayat da ebedidir. Bu dünya hayatı ise geçicidir.

Nasıl yaşarsanız öyle ölürsünüz, nasıl ölürseniz öyle Rabbinizin huzuruna çıkarsınız." (bk. Aliyyülkârî, Mirkâtü'l-mefâtîh 1/332, 7/375, 8/431)" buyuruyor Peygamber Efendimiz (s.a.v.). Dünya hayatında Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v.) bizim için güzel bir örnektir. Efendimiz nasıl yaşadıysa bizde onun gibi yaşamalıyız. Şuan mesleğiniz icabı o nasıl bir askerdi, nasıl bir komutandı. Nasıl bir idareciydi. Bunu bilmek durumundasınız. Ona göre hareket etmek durumundasınız. Hatta O' (a.s.) nasıl bir babaydı, komşuydu, arkadaştı. Kısacası Peygamber Efendimizin bütün hayatını iyi bilmek durumundasınız.

Bizler Kur'an ve Peygamberimizin hayatını örnek aldığımız zaman bizler bu dünya hayatını anlaşılır kılabiliriz ve yaptığımız eylemleri de ona göre değerlendiririz." dedi.

Konferans sonrası Kayseri Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürü Müdürü Sayın Tanrıver tarafından günün anısına İl Müftüsü Güven'e plaket takdim edildi.

Daha sonra İl Müftüsü Güven, Polis Meslek Eğitim Merkezi Mescidini ziyaret etti ve öğrencilere ikindi namazını kıldırdı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Toplumsal Zenginliklerimiz, Milli Ve Manevi Değerlere Bağlılık' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement