Torbalı Belediye Başkanından O Sözlere Tepki - Son Dakika
Yerel

Torbalı Belediye Başkanından O Sözlere Tepki

Torbalı Belediye Başkanından O Sözlere Tepki

Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, kendisine yöneltilen bazı sözlere tepki gösterdi.

11.07.2015 10:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, kendisine yöneltilen bazı sözlere tepki gösterdi. Görmez, "10 yıllık belediye başkanlığı dönemi tam bir facia. İsmail Uygur bizlere Torbalı'da nesli tükenmekte olan ender şovenistlerden olduğunu hatırlattı" dedi.

Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, Torbalı eski Belediye Başkanı ve CHP Torbalı İlçe Başkanı İsmail Uygur'un kendisine söylediği iddia edilen, "Belki çocukları bile buralarda yaşamayacak. Bizim dedemiz de babamız da burada doğdu" şeklindeki sözlerine tepki gösterdi. Açıklamaları ırkçı ve kışkırtıcı olarak değerlendiren Görmez, "İsmail Uygur bizlere Torbalı'da nesli tükenmekte olan ender şovenistlerden olduğunu hatırlattı. Bu ilçede yaşayan, seçen ve seçilen, üreten,çalışan vatandaşlarımız nereden gelirlerse gelsinler, hangi kentten ve bölgeden olurlarsa olsunlar kimse onlara dil uzatamaz, kimliklerini sorgulayamaz ve bunu siyasette malzeme konusu yapamaz. Bu ırkçı, ötekileştirici ve ayrıştırıcı dili kullanan şahsın Torbalı'da Belediye Başkanlığı yapmış olması da bizi ayrıca üzmüştür. Kendisini bu ilçede yaşayan, ona da oy veren Konyalı, Kütahyalı, Denizlili, Diyarbakırlı Şanlıurfalı, Ağrılı, Muşlu ve göçmen kardeşlerimin vicdanlarına bırakıyorum" dedi.

"DÖNEMİ TAM BİR FACİA"

"Ben belgelerle konuşurum" diyen Başkan Adnan Yaşar Görmez, " Gaziemir'de tartışmalı bir kurşun fabrikasına Torbalı'da su kaynaklarının bulunduğu bölgede ruhsat verebilen kendisi. Öte yandan devlet hastanesi inşaatına ve okullara karşı çıkan bunu geciktiren yine kendisi. 3-4 yıl süreyle bu ilçede okul inşaatına başlanılmadı, engel çıkaran kendisi. Belgeler ortada Uygur'un şovenistliği bile tartışmalı. 10 yıllık belediye başkanlığı dönemi tam bir facia" şeklinde konuştu.

Uygur'un birinci derece yakınlarının Torbalı Belediyesi'nde çalıştığını aktaran Görmez, "Uygur'un birinci derece yakınları akrabaları ile CHP'li bazı Belediye Meclis üyelerinin aile bireylerinden oluşan 20 kişi kurumumuzda çalışmaktadır. Bu çalışanlarımıza duyduğumuz saygıdan dolayı isimlerinin teşhir edilmelerine asla müsaade etmeyiz. Uygur üç çalışanımızın adını medya vasıtasıyla politik malzeme konusu yapıyor. Bunu Torbalı halkının bilmesini istiyoruz. Belediyemize yatırım ve işi için gelen sadece saygı görür. Siyasi yada sosyal ayırım yapmaksızın kapım herkese açık. Belediyenin ışıkları geç saatlere kadar sönmez. Torbalı çok büyük bir değişim içinde yaptığımız yatırımlar başta devlet hastanesi, okullar, yollar, Fetrek Çayı Sultanlar Vadisi projeleri ve diğerleri kendisini paniğe sevk etti. Paniğe, telaşa gerek yok oturduğun yerden bizi izle ve süreci sindirmeye çalış" dedi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Torbalı Belediye Başkanından O Sözlere Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement