Torbalı Belediyesi Ayrancılar'a Meydan Yapacak - Son Dakika
Yerel

Torbalı Belediyesi Ayrancılar'a Meydan Yapacak

Torbalı Belediyesi, ilçenin hızla gelişen mahallesi Ayrancılar'da, 7 dönüm büyüklüğünde ve içerisinde gölet, havuz ve sosyal tesislerin de yer alacağı meydan projesini hayata geçirecek.

24.06.2015 11:17

Torbalı Belediyesi, ilçenin hızla gelişen mahallesi Ayrancılar'da, 7 dönüm büyüklüğünde ve  içerisinde gölet, havuz ve sosyal tesislerin de yer alacağı meydan projesini hayata geçirecek.

Torbalı Belediyesi, Ayrancılar Mahallesi'nde daha önce belde belediyesi olarak hizmet veren binanın da bulunduğu bölge için Ayrancılar Meydan Projesi hazırladı.

Mahallede giderek artan sosyal ve ekonomik hayatın gelişmesine katkı sağlamak üzere hazırlanan projede, eski belediye binası yıkılacak ve çevresiyle birlikte 2 bin 600 metrekaresi yeşillendirilmiş 5 bin 170 metrekarelik açık alan ile gölet, kaskatlı havuz, kafeterya, ahşap dinlenme alanları ve teraslar, sağlıklı yaşam ve çocuk oyun alanı ve tuvaletin yer alacağı Ayrancılar Meydanı oluşturulacak.

Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Ayrancılar'ın giderek önemli bir çekim merkezi haline geldiğini, konut ve sanayi sektörünün ilgi odağı olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"İlçede sosyal, kültürel hayatı canlı tutmak, İzmir kent merkezine yakınlığı dolayısıyla Ayrancılar'ı buraya bağımlı, sosyal açıdan ondan beslenen bir yerleşim alanı olmaktan kurtarmak adına buraya özel bir önem veriyoruz. Meydanlar şehirlerin sembolüdür, kimliğini yansıtır. Çoğu şehirler meydanlarıyla anılır. Buluşmaların, konuşmaların yapıldığı yerlerdir meydanlar. Biz Torbalı genelinde var olan atıl durumdaki tüm yerleri halkın hizmetine sunma çabası içindeyiz. Kentteki sosyal hayat canlı olduğu sürece ekonomiyi de canlı tutabiliriz. Torbalı ekonomisindeki canlılığı, üretim gücünü yeterince sosyal hayata yansıtamıyoruz. Torbalı'da ve yöresinde çalışanların sosyal olarak da burada kalmalarını istiyoruz."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Torbalı Belediyesi Ayrancılar'a Meydan Yapacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement