Torunu İçin Yaptığı Oyuncaklar Artık Lösemili Çocukları da Sevindirecek - Son Dakika
Güncel

Torunu İçin Yaptığı Oyuncaklar Artık Lösemili Çocukları da Sevindirecek

Torunu İçin Yaptığı Oyuncaklar Artık Lösemili Çocukları da Sevindirecek

Manisa'da 66 yaşındaki emekli öğretmen Adile Erşahin, "Bu kadar bencil olamam" deyip sadece torunu değil, lösemi çocuklar ve sokak hayvanları yararına da oyuncak yaptı.

08.04.2016 10:11

Manisa'da 66 yaşındaki emekli öğretmen Adile Erşahin, "Bu kadar bencil olamam" deyip sadece torunu değil, lösemi çocuklar ve sokak hayvanları yararına da oyuncak yaptı. Erşahin, torunu için yaptığı 190 oyuncağın her birinden 2'şer adet daha yaparak Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV) ve Hayvanları Koruma Derneği'ne bağışladı.

Manisa'da yaşayan Adile-Ayten Erşahin çifti, iki yıl önce doğacak torunları için oyuncak yapmaya başladı. Erşahin Çifti, evlerini adeta oyuncakçıya çevirdi. Emekli öğretmen olan Adile Erşahin, sadece torununu değil lösemili çocukları ve yardıma muhtaç sokak hayvanlarını da unutmadı. Erşahin o günden sonra torunu için yaptığı her bir oyuncağın yanına, aynısından iki tane daha yapıp, birini lösemili çocuklara, diğerini de Hayvanları Koruma Derneği'ne bağışladı.

Yaptığı oyuncakları sergiye çıkaran Adile Erşahin'in hayvan figürlerinden oluşan oyuncakları da büyük ilgi gördü. Oyuncakları ile çocukların yüzünü güldürmekten dolayı çok mutlu olduğunu anlatan Adile Erşahin, "Torun sahibi olmayacağımızı sanıyorduk. Güzel haber gelince sevinçten biraz delirdik. Torunum, ABD'de yaşıyor. Her şeyi çok fazlasıyla var. 'Ne yapabilirim?' diye düşündüm. Oyuncak yapmaya başladım. Oyuncakları yaparken, 'Bu kadar bencil olamam' deyip, her oyuncaktan üçer tane yapmaya başladım. Lösemili çocuklar beni çok etkilemiştir. Onlar için de yaptım. Bu çocukların yüzü biraz olsun gülsün istiyorum. Ayrıca yardıma ihtiyacı olan sokak hayvanlarının birçok ihtiyacı var. Hayvanları Koruma Derneği de bu ihtiyaçları karşılamak için çalışıyor. Yaptığım her oyuncaktan birini de onlara bağışladım. Satarak hayvanların ihtiyaçlarını karşılayacaklar" diye konuştu.

"23 NİSAN'DA HEDİYE EDECEK"

Oyuncakları sergileyen ancak satmayan Erşahin, sergide 190 farklı türde toplam 570 oyuncak olduğunu söyledi. Özellikle hayvan figürünü tercih ettiğini kaydeden Erşahin, bunun nedenini ise şöyle anlattı:

"Çocuklar hayvanlardan korkuyor. Bu korkularını da yenmelerini sağlamak istiyorum. Lösemili çocuklara 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda bu oyuncakları götürebilirsem hayatta benden mutlusu olmayacak."

- Manisa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Torunu İçin Yaptığı Oyuncaklar Artık Lösemili Çocukları da Sevindirecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement