Torunu, Mehmet Akif Ersoy'u Anlattı - Son Dakika
Kültür Sanat

Torunu, Mehmet Akif Ersoy'u Anlattı

İstiklal şairinin torunu Argon: "Dürüst, namuslu ve inanmış bir insandı dedem. Vatanı ve milleti için seve seve canını verebilecek bir insandı"

04.03.2014 15:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milli şair Mehmet Akif Ersoy'un torunu Selma Argon, dedesinin dürüst, namuslu ve inançlı olduğunu belirterek, vatanı ve milleti için seve seve canını verebilecek insan olduğunu söyledi.

Mudurnu Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce termal tesisinde düzenlenen programda öğrencilerle bir araya gelen Argon, dedesini anlattı.

Argon, dedesinin pek çok güzel özelliği bulunduğunu, sözününü eri olduğunu belirterek, "Dürüst, namuslu ve inanmış bir insandı dedem. Vatanı ve milleti için seve seve canını verebilecek bir insandı. Vatanını çok severdi. Dedem insan olarak dürüst birisi. Dostları için canını feda edecek kadar sağlam karakterliydi. O günlerden bu günleri görmüş bir insan. Dedem, her yönüyle örnek alınacak bir insandı. Hangi yönünü anlatmak istesek, uzun uzun konuşmamız gerekir" ifadesini kullandı.

" Safahat'ın ders olarak okutulmasını çok istiyorum"

Argon, çocukların tarihte yaşananları sadece kitaplardan öğrenmemesi gerektiğini kaydederek, gençlerin mutlaka Çanakkale'yi görmesi ve tarihte yaşananları orada öğrenmesi gerektiğini vurguladı.

Tarih konusunda çok bilgili insanlar bulunduğunu aktaran Argon, şunları söyledi:

"Öğrencilerimiz bu insanlardan tarihi dinlemeli. Çocuklara nereden nereye geldiğimizi iyi anlatmamız gerek. Hiçbir şeyin tepeden inmediğini yani şimdiki bolluğu, yokluktan gelerek kazandığımızı bilmeliler. Şu vatanı nasıl kazandığımızı çocukların çok iyi anlaması lazım. Hurafelere, masallara inanmadan, gerçekleri öğrenmeleri lazım. Bu da bizlere düşüyor. Safahat'ın ders olarak okutulmasını çok istiyorum."

"Ayrıca geçmişimizle utanmak gibi duyguya kapılmak çok yanlış" diyen Argon, "Geçmişimiz yoksa biz de yokuz, 'nereden geldik' demek lazım. Geçmişimizden neden utanıyoruz, çok şanlı bir geçmişimiz var. Osmanlı'dan itibaren utanacak hiçbir şeyimiz yok. Bilakis 700 sene çok müthiş yaşamışız" şeklinde konuştu.

Argon, geçmişte birtakım sebeplerle halkın birbirine girdiğini, aynı şeylerin şimdi de yaşandığına dikkati çekerek, Türkiye'nin her dönem düşmanları bulunduğunu anımsattı.

Argon'un konuşmasının ardından Çanakkale Savaşları'nı konu alan şiirlerin okunması sırasında, bazı izleyiciler gözyaşlarını tutamadı. - Bolu

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Torunu, Mehmet Akif Ersoy'u Anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement