Tosya Belediye Başkanı Şahin Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Tosya Belediye Başkanı Şahin Açıklaması

Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin, "Tosya'nın geleceğine ışık tutacak vizyon projeler yaptık" dedi.

13.11.2015 12:23

Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin, "Tosya'nın geleceğine ışık tutacak vizyon projeler yaptık" dedi.

Şahin, düzenlediği basın toplantısında, 2009 mahalli seçimlerinden bu yana Tosya Belediye Başkanı olarak görev yaptığını, bu süre içinde gerçekleştirdiği çalışmaları değerlendirdi.

Tosya Organize Sanayi Bölgesi'nin 635 bin metrekare alan üzerine kurulduğunu belirten Şahin, "42 parsel yollar, alt ve üst yapılar, sosyal alanlar ve yeşillendirilecek alanlar olarak planlanan OSB, Tosya'mızın yüz akı projelerinden birisidir. Son müteşebbis heyet toplantısında 1 milyon metrekare daha genişletme kararı alınan OSB, Türkiye'mizdeki en hızlı, en düzenli ve sorunsuz şekillenen OSB konumundadır" dedi.

Tosya YİBO'nun güçlendirilmesi için tüm donanımlarının elden geçirilerek yeniden eğitim ve öğretime hazır hale geldiğini ifade eden Şahin, yapılan çalışmalar hakkında şunları söyledi;

"2015- 2016 eğitim ve öğretim yılını yetiştiremediğimiz Fen Lisesi projemizde önümüzdeki yıllar içinde YİBO da göz önünde tutularak planlanmaktadır. Tosya'mızın yıllardır kanayan yarası olan Atıksu Arıtma Tesisi tamamlanarak hizmete alınmıştır. İlçenin Samsun girişinde devam eden kavşağının 2015 yılı içinde 1. etap yapım ihalesi yapılmış olup dere tahkimatları köprüler geçişler ve elektrik dağıtım hatları yenilenerek 2. etap tamamlanma ihalesine hazır hale getirilmiştir. Bugünlerde bu bölgedeki hak sahipleri ile kamulaştırma görüşmeleri devam etmekte olup 2016 ilk baharında 2. etap ve tamamlanma inşaatına başlanacaktır. Tosya Meslek Yüksek Okulu'nun 1. binası Tosyalı hayırseverler tarafından yapılmış olup halen yaklaşık bin 150 öğrenci eğitim görmektedir. Tosya Devrez Üniversitesi kampüs alanı olabilecek ikinci binanın kaba inşaatı tamamlanmış olup finansman arayış çalışmaları sürmektedir. İkinci binayı tamamladığımızda yaklaşık 3 bin 500 öğrenci 17 bölümle sağlık ağırlıklı bir butik üniversite olma yolunda hızla ilerlemektedir."

Yapımı uzun yıllardır devam eden Tosya Kültür Merkezi'nde, çalışmalarının hızla devam ettiğini belirten Şahin, şunları kaydetti:

"Tosya'nın geleceğine ışık tutacak vizyon projeler yaptık. Tosya Devlet Hastanesi, yine bu dönemde tamamlanarak bölgenin parlayan yıldızı olarak hizmet vermeye devam etmektedir. Yaklaşık 83 hasta yaşlı ve bakıma muhtaç insanımıza hizmet vermeyi planladığımız Tosya Hasta Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi önceleri hayırsever hemşehrilerimizin katkılarıyla daha sonra yaklaşık 5 milyonluk devlet yatırımıyla inşaatı ve tefrişatı tamamlanmış olup bugünlerde hizmete almayı planlamaktayız. Tosya ahşap sanayi sitesinde bulunan eski emniyet lojmanlarının olduğu alan Tosya Sosyal Güvenlik Merkezi Müdürlüğü olarak yeniden inşa edilmiş ve hizmete sunulmuştur. Beşevler bölgesinde planlanan 2. Etap TOKİ uygulaması için belediye ve hazine arazilerinin devri tamamlanmış olup yine aynı bölgede bulunan şeker fabrikasına ait depo ve arsanın da TOKİ'ye devri noktasında mutabakat sağlanarak yeni hükümet kurulur kurulmaz imzalar atılarak hızla inşaatlarına başlanacaktır."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Tosya Belediye Başkanı Şahin Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement