Tosya Pirinci 7 Liraya Alıcı Buldu - Son Dakika
Güncel

Tosya Pirinci 7 Liraya Alıcı Buldu

KASTAMONU (AA ) - Tosya'da üretilen pirinçler 7 liraya alıcı buldu.

18.05.2016 14:39

KASTAMONU (AA ) - Tosya'da üretilen pirinçler 7 liraya alıcı buldu.

Tosya Ziraat Odası Başkanı Ahmet Akdiken, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçede yetiştirilen yerel çeşitlerden olan Sarıkılçık pirincinin ilk defa 7 liraya alıcı bulduğunu söyledi.

İlçe genelinde 8 bin dekar alanda çeşitli cinslerde pirinç yetiştirildiğini anlatan Akdiken,şunları söyledi:

"Yüz yıllardır pirinç yetiştirilen ilçemizde, Atatürk'ün talimatı üzerine Türkiye'nin ilk çeltik fabrikası kurulmuştur. O zamanlarda 30 bin dekar alanlarda pirinç yetiştirilerek on binlerce insana istihdam sağlanmış. Pirinç fiyatları, sulama sorunu ve arazi toplulaştırılamaması başta olmak üzere çeşitli nedenler yüzünden yıllar içerisinde daha az alanlarda pirinç ekilmeye başlandı. Günümüzde 8 bin dekar alanda, Sarıkılçık, Yaşar ve Osmancık başta olmak üzere çeşitli cinslerde pirinç yetiştirilmektedir. Bu pirinçlerden en çok talep göreni ise Sarıkılçık çeşididir. Pilavını bir yiyenin lezzetine hayran kaldığı Sarıkılçık pirinci, hem yerli hem de yabancı turistleri ilçemize çeken en önemli tanıtım ürünlerinin başında gelmektedir."

Akdiken, Sarıkılçık pirincinin kilosunun ilk defa 7 liraya alıcı bulduğunu, üreticilerin bu artış sayesinde rahat nefes aldığını kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tosya Pirinci 7 Liraya Alıcı Buldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement