TOSYÖV'ün Ar-Ge Farkındalık Analizleri Şimdi de HOSAB'da - Son Dakika
Yerel

TOSYÖV'ün Ar-Ge Farkındalık Analizleri Şimdi de HOSAB'da

TOSYÖV\'ün Ar-Ge Farkındalık Analizleri Şimdi de HOSAB\'da

TOSYÖV Bursa Destekleme Derneği Proje Grubu, Kayapa Sanayi Bölgesi'nden sonra Hasanağa OSB'deki firmalar için de 'Ar-Ge farkındalık analizlerine' başladı.

09.02.2015 15:11  Güncelleme: 15:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TOSYÖV Bursa Destekleme Derneği Proje Grubu, Kayapa Sanayi Bölgesi'nden sonra Hasanağa Organize Sanayi Bölgesi'ndeki (HOSAB) firmalar için de 'Ar-Ge farkındalık analizlerine' başladı.

Bursa'daki firmalarınbilinçlendirmek amacıyla Ar-Ge farkındalık analizi çalışması başlatan TOSYÖV Bursa Destekleme Derneği, Kayapa Sanayi Bölgesi'nin ardından HOSAB'ta projeyi tanıttı. HOSAB Konferans Salonu'nda yapılan Ar-Ge çalıştayı sonrasında bölgedeki 7 sanayi kuruluşu firmalarında Ar-Ge farkındalık analizi yapılması için başvuruda bulundu. TOSYÖV Yönetim Kurulu Üyesi Bayram Ali Özdemir, Bursa'daki firmaların Ar-Ge konusunda farkındalıklarını arttırmayı hedeflediklerini söyledi. Projeye Kayapa Sanayi Bölgesi'nde başlattıklarını ve 14 başvuru aldıklarını belirten Özdemir, Ar-Ge'nin ülke sanayinin katma değerini yükseltmek açısından çok önemli olduğunu vurguladı.

Özdemir, başvuruda bulunan firmalarda TOSYÖV proje ekibinin detaylı bir inceleme yaparak rapor hazırladığını ve bu raporu firma yöneticileriyle paylaştığını söyledi. Özdemir, çalışma başladıktan sonra bazı firmaların Ar-Ge yaptıklarını ama bunu bilmedikleri için hiçbir destekten yararlanmadıklarını fark ettiklerini belirtti.

Kayapa Sanayi Bölgesi'nde başvuran 14 firmadaki incelemenin tamamlanmak üzere olduğunu da ifade eden Özdemir, "Teknik ekibimiz bu firmaların aslında Ar-Ge yaptıklarını ancak bunun farkında olmadığını ortaya çıkardılar. Şimdi bu firmalara nasıl ulusal ve uluslararası desteklerden yararlanabileceklerini anlatıyoruz. Sizlerin arasında da bu tarz firmalar bulunduğunu tahmin ediyoruz" dedi.

Çalıştayda Özdemir'in konuşmasından sonra, TOSYÖV Yönetim Bilimleri Akademisi Eğitimcisi Nur Akan, Ar-Ge merkezi kurmak için gereken koşulları ve nasıl kurulacağını anlattı. Ahmet Yavuz ise, Ar-Ge teşvikleri, Engin Atış'ta patent ve faydalı model başvuruları hakkında katılımcılara bilgi verdi.

Çalıştay sonunda HOSAB'taki 7 firmanın yöneticisi TOSYÖV Bursa Destekleme Derneği'ne Ar-Ge farkındalık analizi yapması başvurusunda bulundu. Derneğin Yönetim Kurulu Üyesi Bayram Ali Özdemir, kendilerine başvuran firmaların talep ettiği analizleri hızla yapacaklarını belirterek, uygulamayı Bursa'daki sanayi bölgelerinin tamamına yaymak istediklerini söyledi. Özdemir, ilgi duyan firmaların TOSYÖV'e başvurmaları halinde de projeye dahil edileceklerini sözlerine ekledi. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel TOSYÖV'ün Ar-Ge Farkındalık Analizleri Şimdi de HOSAB'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement