Toz Bulutu Alanya'da Hayatı Olumsuz Etkiledi - Son Dakika
Güncel

Toz Bulutu Alanya'da Hayatı Olumsuz Etkiledi

Toz Bulutu Alanya\'da Hayatı Olumsuz Etkiledi

Antalya'nın Alanya İlçesi'nde Kuzey Afrika üzerinden gelen toz bulutları hayatı olumsuz etkiledi.

08.09.2015 17:44

Antalya'nın Alanya İlçesi'nde Kuzey Afrika üzerinden gelen toz bulutları hayatı olumsuz etkiledi. Gazipaşa- Alanya Havalimanı'ndaki uçuşlar da toz bulutu nedeniyle iptal edildi.

Sabah saatlerinden itibaren güneyden esen rüzgarla gelen toz bulutu, Alanya ve çevresini kapladı. Alanya Meteoroloji Müdürlüğü, görüş mesafesinin 5 kilometreye kadar düştüğü ve toz bulutunun gece saatlerinde etkisini yitireceğini belirtti. Toz bulutunun Kuzey Afrika'dan gelen çöl kumlarından kaynaklandığı ve yılın bu aylarında yayıldığı kaydedildi. Toz bulutunun 2 gündür düşük seviyedeki hava hareketliliği nedeniyle Alanya'da daha etkili gözlendiği vurgulandı.

UÇUŞLAR İPTAL OLDU

Toz bulutunun etkisi nedeniyle Alanya Kalesi tozdan görünmez duruma gelirken, sahillerdeki doluluk oranı da düştü. Tur tekneleri ve marinada bekleyen yatlar toz bulutu nedeniyle uyarıldı.

Gazipaşa- Alanya Havalimanı'ndaki uçuşlar ise toz bulutu nedeniyle iptal edildi. Havalimanı yetkilileri, sabah saatlerinden itibaren 4 uçuşun iptal olduğunu ve toz bulutunun etkisini yitireceği akşam saatlerinde kadar da uçuş yapılmayacağını açıkladı. - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Toz Bulutu Alanya'da Hayatı Olumsuz Etkiledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement