TP İşçileri İş Bıraktı - Son Dakika
Yerel

TP İşçileri İş Bıraktı

TP İşçileri İş Bıraktı

TP Batman Bölge Müdürlüğünde çalışan işçiler, yarım gün iş bırakma eylemi yaptı.

17.10.2016 11:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Özelleştirmeye karşı eylem

TP Batman Bölge Müdürlüğünde çalışan işçiler, özelleştirme politikalarına karşı eylem yaptı.

Sabah mesai saati ile beraber Petrol-İş Sendikası binası önünden TP Batman Bölge Müdürlüğüne kadar yürüyen işçiler ve sendika yöneticileri, TP'nin özelleştirme kararına tepki gösterdiler.

Türkiye Petrolleri (TP) bünyesinde bulunan sondaj, kuyu tamamlama ve jeofizik (sismik) faaliyetlerinin TPIC'e bağlanacağı gerekçesiyle yarım gün iş bırakma eylemi yapan işçiler, uygulamanın TP Bölge Müdürlüğünü bitireceğini söylediler.

Uygulama ile tüm işlerin özel şirketlere devredileceğini ifade eden sendika yöneticileri, eylemin tüm birimlerde gerçekleştiğini ifade ettiler.

TP Batman Bölge Müdürlüğü önünde açıklama yapan Petrol-İş Batman Şube Başkanı Şehmus Kaygusuz, "Ülkemizde üretilen petrolün yüzde 75'ini tek başına üreten, ekonomiye önemli bir katkı yapan, faaliyet gösterdiği bölgelerde istihdam yaratan Türkiye Petrollerine büyük bir darbe vurulmaya hazırlanılıyor." dedi.

TP'nin, bu kararla zayıflatıldığını belirten Kaygusuz, "Türkiye Petrollerinin Adıyaman, Batman ve Trakya Bölge Müdürlükleri bünyesindeki sahalar ile Ankara Genel Müdürlükte sondaj, workover, sismik, deniz sismiği ve kuyu tamamlama faaliyetlerine son verilmek isteniliyor. Türkiye Petrolleri yönetimi, bu işleri artık kurum dışında ve proje bazlı gördürmeyi planlamaktadır. Tüm dünyada ülkeler kendi ulusal petrol şirketlerini güçlendirmeye ve büyütmeye çalışırken kamu kuruluşumuz Türkiye Petrolleri, bu kararla parçalanmakta ve zayıflatılmaktadır. TP yönetimini uyarmak ve kamuoyunun konuya dikkatini çekmek için bugün yarım gün boyunca iş bırakıyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel TP İşçileri İş Bıraktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement