Trabzon'da Engelli Çocuklar İçin Anaokulu Yapılacak - Son Dakika
Güncel

Trabzon'da Engelli Çocuklar İçin Anaokulu Yapılacak

Trabzon'da atıl vaziyetteki bir ilkokul, Milli Takımlar eski menajerlerinden iş adamı Can Çobanoğlu'nun maddi desteği ile engelli çocukların eğitim alabileceği anaokuluna dönüştürülecek.

12.02.2016 19:12

Trabzon'da atıl vaziyetteki bir ilkokul, Milli Takımlar eski menajerlerinden iş adamı Can Çobanoğlu'nun maddi desteği ile engelli çocukların eğitim alabileceği anaokuluna dönüştürülecek.

Vali Abdil Celil Öz, Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi'nde, anaokulun yapım protokolü için düzenlenen imza töreninde yaptığı konuşmada, Sürmene ilçesinin Muratlı Mahallesi'nde öğrenci yetersizliği dolayısıyla kapanan ve atıl durumda bulunan Muratlı İlkokulu'nun, Çobanoğlu tarafından engelli anaokuluna dönüştürüleceğini söyledi.

Okulun yapımının İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan proje dahilinde gerçekleşeceğini belirten Öz, "İlimizde anaokulundan başlayarak lise son sınıf düzeyine kadar hafif, orta, ağır engelli, otistik ve diğer engelli çocuklarımıza yönelik eğitim kurumlarımız mevcut. Bunların standardını her geçen gün artırıyoruz. Bu çocuklarımızın eğitimi zor ve zahmetli. Burada fedakarca görev yapan öğretmenlerimizi kutluyorum" dedi.

Vali Öz, çocukların daha iyi yetişmesi, eğitilmesi ve istihdama hazır olmalarının ailelerin üzerindeki yükün devlet ve toplum tarafından paylaşılması açısından önemli olduğunu vurgulayarak, "Bu çalışmalara hayırseverlerimizin sahip çıkmaları önemlidir. Hem yeni kurumların yapılması hem de kalitelerinin artırılması konusunda önemli katkıları var. Trabzon ilimiz ve Sürmene ilçemiz bu yönüyle anaokulundan üniversite yapımına kadar hayırseverlerimizden büyük katkılar almaktadır. Başta devletimizin yatırımları olmak üzere hayırseverlerimizin de katkıları ile eğitimde çıtayı daha da artırıyoruz. Bu tür kurumlara katkıda bulunan herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Eski Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ve İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş'ın da katıldığı törende, Vali Öz ve Can Çobanoğlu tarafından protokole imza atıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Trabzon'da Engelli Çocuklar İçin Anaokulu Yapılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement